Hej. Jak to jest z tym tworzeniem klejnotów tzn. mam np. 9 surowych diamentów i nie mogę z nimi nic zrobić. Myślałem, że jeśli ma się 3 tego samego rodzaju to mogę zwiększyć o rangę wyżej. Powiedzcie proszę!
Trzeci etap systemu transmogryfikacji jest prawie gotowy!
Po aktywacji trzeciego etapu na mapach bezpiecznych portów znajdziecie nowy obiekt: Szlifierza klejnotów! Dzięki korzystaniu z tego warsztatu w końcu otrzymacie możliwość do pracy nad własnymi kamieniami szlachetnymi, ażeby otrzymać nowe, jeszcze potężniejsze. Tworzenie klejnotów odbywać się będzie za złoto lub perły - zależnie od poziomu klejnotu.
Sposób, w jaki to się odbywa nie jest bynajmniej skomplikowany – umieśćcie 4 klejnoty tego samego poziomu w gniazdach i kliknijcie w zielony przycisk w środku. Ażeby stworzyć nowy klejnot, każde z czterech gniazd musi być wypełnione. Jeśli umieścicie w 4 gniazdach 4 klejnoty tego samego typu (Na przykład 4 klejnoty poziomu 13 (65.000 punktów życia), to prawdopodobieństwo otrzymania klejnotu poziomu 14 (70.000 Punktów życia) wyniesie 100%. Jeśli macie tylko 3 klejnoty przysparzające 65.000 Punktów życia i skompletujecie kwartet innym klejnotem, szansa na wytworzenie klejnotu dodającego 70.000 Punktów życia wyniesie 75%.
Wartości klejnotu, jaki wytworzycie, będą zależały od kombinacji klejnotów, które zostaną umieszczone w gniazdach.
Możecie również zaryzykować i umieścić w gniazdach tylko jeden, lub dwa klejnoty z typu, jaki chcecie ulepszyć – aczkolwiek szanse na sukces będą wtedy wynosiły tylko 25% lub 50%
Pamiętajcie – w momencie, w którym wytworzycie nowy klejnot, cztery użyte w tym celu klejnoty zostaną zniszczone!
Jeśli wytworzony klejnot nie odpowiada Waszym oczekiwaniom, możecie podjąć kolejną próbę, aczkolwiek będzie Was to kosztowało pewną ilość złota lub pereł, w zależności od poziomu klejnotu, który chcecie otrzymać. Nowa próba nie gwarantuje, że otrzymacie pożądany klejnot! Ponowną próbę można będzie podjąć trzy razy, przy czym po trzecim podejściu trzeba będzie się zadowolić klejnotem, który powstał w tej próbie.
Jakby tego było za mało, możecie mieć bardzo dużo szczęścia i stworzyć klejnot o dwa poziomy lepszy, niż oczekujecie! Szansa, że uda się wytworzyć klejnot, który przeskakuje poziom zmniejsza się wyraźnie, im wyższy jest poziom klejnotu docelowego. Więc jeśli pracujecie z kamieniami szlachetnymi na bardzo wysokich poziomach, będzie się to działo naprawdę bardzo rzadko. Zwróćcie również uwagę na fakt, że nie można wytworzyć klejnotów o poziomie wyższym, niż aktualnie dozwolony.
Wasza ekipa Seafight
Tak samo jak w poprzednich sezonach. Postać musi mieć odpowiednio wysoki poziom, aby była możliwość łączenia gorszej jakości klejnotów w lepsze.