Nudziło mi się, to zrobiłem test znajomości Kilera :)
http://testwiedzy.pl/test/53342/kiler.html
Tylko dla prawdziwych fanów!
Jakbyście mogli to oceńcie ;]
"Czym się udusił Uszat?"- szacunek za to pytanie
16/20 (80%)
Ok, w dwóch mogłem się pomylić, ale ty chyba żartujesz z takimi odpowiedziami:
Jak na imię ma żona Siary?
spoiler start
a) Ryszarda
b) Rysia
c) Gabrysia
d) Ryszarda III Waza
spoiler stop
A najbardziej zabiło mnie:
Czym udusił się Uszat?
spoiler start
a) Nakrętką z dziurkami
b) Sitkiem
c) Solniczką
d) Denkiem
spoiler stop
Bez jaj, rozbawiło mnie, ale jak tu test perfekcyjnie rozwiązać? :P
a mi się test nie chce włączyć, ha
włączyło się -> banknoty PESET? PESOS jak już
Kilka błędów w samym teście czyli właściwie nie da się go dobrze rozwiązać. Siara z Kilerem jadł białą kiełbasę spod pary a nie parówki albo smaożne kiełbaski, co do imienia żony Siary to dwie odpowiedzi są prawidłowe bo Rysia to zdrobnienie Ryszardy...A Gabrysia to ona CHCIAŁA mieć na imię...
PESOS jak już
Moge się mylić ale oficjalna nazwa tej waluty to PESETA a pessos to żargon...
Co do kiełbasy
>>>>
Co jak co ale z Kilera to mnie nie zagniesz, oglądałem miliardy razy...
Connor_--> Jeżeli masz Kilera na komputerze, to zauważ, że Siara mówi:"Eee tam... Gabrysia, Rysia, ma na imię Ryszarda
BTW
...A Gabrysia to ona CHCIAŁA mieć na imię...
Dałem to, jako jedną ze złych odpowiedzi. Nie NAPISAŁEM NIGDZIE, że ma tak na imię.
No, z tym żarciem też błąd, zaznaczyłem kiełbasy, bo na pewno były to one, ale niekoniecznie takie, jakie napisałeś.
Jeżeli masz Kilera na komputerze, to zauważ, że Siara mówi:"Eee tam... Gabrysia, Rysia, ma na imię Ryszarda
Nie, on mówi: Aaa tam, Gabrysia.. RYSIA, ma na imię RYSZARDA. Podkreślił to, co napisałem dużymi literami. Na dodatek był pijany. Zresztą w II części nawet jest napis Rysia i nr telefonu, gdy Kiler do niej przyjechał, a ona z nim gadała przez telefon. O, teraz mi się przypomniało, że w I części Kiler mówi do niej "Rysiu", ona "widzisz, nawet imię mam takie (xxx)", na co Kiler "GABrysiu chciałem powiedzieć".
I podpisuję się pod postem Qverty'ego, też obejrzałem miliardy razy i mnie nie zagniesz.
WYNIK: 10 / 20 (50 %)
Niestety test niezaliczony.
Cóż, dawno nie oglądałem. Ponadto film był tak śmieszny, że ciężko było wychwycić takie szczegóły.
mefsybil--> No i co z tego, że Siara był pijany. Czy Ty po pijaku nie pamiętałbyś imię swojej żony?
Siara powiedział, "Ryszarda ma na imię". "Rysia" to jest tylko zdrobnienie od imienia Ryszarda (jak i Gabrysia/Gabriela).
Aaa tam, Gabrysia.. RYSIA, ma na imię RYSZARDA
I tu Siara zaprzecza, że Ryszarda ma na imię Gabrysia ;)
W pytaniu w teście jest dokładnie napisane, że chodzi mi o IMIĘ. Nie zdrobnienie bądź imię, które chciałaby mieć Rysia.
No, a przecież Rysia i Ryszarda to dwa te same imiona, więc teraz chyba sam nie wiesz gdzie zrobiłeś błąd.
mefsybil--> No i co z tego, że Siara był pijany. Czy Ty po pijaku nie pamiętałbyś imię swojej żony?
Nie, był pijany, więc ciężko zrozumieć o co mu chodziło, ale mówi, że jej imię to nie Gabrysia, tylko Rysia, Ryszarda. A w twoim teście są i pełne imię, i zdrobnienie.
Poniekąd tak, są to 2 te same imiona. Jednakże, Rysia to jest zdrobnienie Ryszardy. Czy np. jakbym się Ciebie zapytał jak masz na imię, to odpowiedziałbyś mi np. Wojtuś czy Wojtek albo Michałek czy Michał.
W teście pytałem się o imię, a nie o zdrobnienie imienia.
Czy np. jakbym się Ciebie zapytał jak masz na imię, to odpowiedziałbyś mi np. Wojtuś czy Wojtek albo Michałek czy Michał.
Jak mnie ktoś pyta o imię (i widzę, że jest wiekowo mniej więcej jak ja) to mówię Grzesiek a nie Grzegorz(nie lubię jak ktoś mi Grzegorzuje)...Jestem dziwny?
Dobra, popełniłem błąd. Przyznaję się.
spoiler start
I tak Ryszarda rządzi :D
spoiler stop
7/20. Nie oglądałem filmu.