Witam.
Mam nadzieję, że znajdują się tutaj jeszcze osoby, które mają trochę wolnego czasu, który wykorzystują na oglądanie serwisów informacyjnych w telewizorniach. Chciałem zadać Wam w związku z tym pytanie - które główne wydanie serwisu informacyjnego - polsatowskie "Wydarzenia" o 18.50, tvnowskie "Fakty" o 19.00, czy może "Wiadomości" TVP1 o 19.30 oglądacie najchętniej i dlaczego. Jakie możecie wskazać zalety i wady "swojego" programu?
A może nie oglądacie żadnego z wymienionych? Jeśli tak, podzielcie się, czemu?
Zapraszam do dyskusji.
Zdecydowanie "Wydarzenia" na Polsacie. Oglądałem wielkorotnie zarówno wiadomości na tvp, jak i fakty na tvn, i moim zdaniem nie dorównują tym na polsacie.
choć zdarzają się wydania takie które ledwo jestem w stanie obejrzeć do końca ... no ale to zależy od doboru newsów danego dnia.
Oglądam czasami "Wydarzenia". Misyjnej nie oglądam, tak samo Tefałenu.
Ale podkreślam czasami. Najczęściej czytam wiadomości w internecie, te które mnie interesują, bo np. polityki nie lubię i pomijam te informacje.
Wszędzie ten sam badziew. Różnią się tylko prognozą pogody - każda inna, oraz strojem prezentera/ki/.
Każdy serwis zdarza mi się obejrzeć, ale chyba najczęściej oglądam Wydarzenia. Chyba dlatego, że po wydarzeniach w serwisie sportowym jest dużo więcej informacji niż w TVN i TVP.
ja ogladam Fakty, profesjonalnie zrobione, ciekawie dobierane tresci
to zalezy jesli chodzi o sprawy ekonomiczne czy dzialania naszego rzadu to nie ma znaczenia co ogladasz , to wszystko kalka Gazety Wyborczej.
Oczywiscie to co oni maja na TV TRWAM, dobrzy ludzie dobrej woli.
Mnie najbardziej odpowiadają "Fakty". Mają bardzo fajną ekipę reporterską, zwłaszcza korespondentów zagranicznych. Do tego podoba mi się też oprawa. Serwisy sportowe i pogodowe też najbardziej "leżą mi" w przypadku Faktów.
wszystkie sa chujowe, w szczegolnosci fakty i ich korespondent marcin wrona
[e] co do sportu, to najbardziej lubie tvp. jest najdluzszy i obejmuje swoim zasiegiem najwieksza ilosc dyscyplin.
jeśli chodzi o sport to tak naprawdę każda tv ma "swój" sport.
jakoś dziwnym trafem w TVP jest najwięcej wiadomości sportowych, do kórych prawa ma TVP, w Polsacie najczęsciej sport to piłka ręczna, siatkówka i boks (bo to mają u siebie tylko), a w Tefałenie jakieś tam ligi (teraz są mądrzy, bo mają możliwość pokazywania transmisji z C+, to mają przynajmniej co w tym sporcie pokazać).
Oczywiście są dodatkowe treści w każdym z tych serwisów, ale jakieś 85% (a w przypadku Polsatu 90-95) to wiadomości ze swojej stacji. Więc tak naprawdę, aby się trochę dowiedzieć ze sportu w TV to trzeba obejrzeć serwis w trzech telewizjach.
Volk -> TVP ma serwis "ogólny" nastawiony na sukcesy Polaków, a tak naprawdę niewiele tam reszty informacji. No, i Kurzajewski, idealne połączenie. Teraz, gdy TVN ma prawa do pokazywania skrótów wszystkich czołowych lig i europejskich pucharów, to jako przegląd dnia jest tam najwięcej. :)
Z przyzwyczajenia oglądam "Fakty", ale nie codziennie. Dawno nie widziałem "Wiadomości", natomiast o polsatowskie "Wydarzenia" czasem się "otrę".
Muszę przyznać, że mam złe zdanie o współczesnym polskim dziennikarstwie. Wydaję mi się, że poszło w stronę tabloidyzacji. W przypadku polskich serwisów drażni też niewielka ilość informacji o świecie, natomiast ciągle bombarduje się widza jałową polską polityką. W jakiś sposób proporcje zostały naruszone. Do tego wiele materiałów jest przygotowywanych nierzetelnie, tendencyjnie, nieprofesjonalnie i słabo warsztatowo.
Stra - trafna uwaga odnośnie sportu w tvn i ich praw do wszystkiego związanego z pilka nozna. nie widziałem jeszcze ich serwisu po polaczeniu c+ z n. przy najbliższej okazji sprawdze.
Ja jak już usiądę przed telewizorem to na pasmo Fakty potem Wiadomości. Można porównać telewizję Państwową z komercyjną. Wydarzenia obejrzałem parę razy i jakoś mi nie leżą.
A mi - odkad przestalem ogladac jakiekolwiek serwisy informacyjne - unormował sie cholesterol.
Cuda Panie, cuda.