Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Telewizyjny serwis informacyjny - który?

04.05.2013 23:50
j-bobo
😊
1
j-bobo
131
Bobek

Telewizyjny serwis informacyjny - który?

Witam.
Mam nadzieję, że znajdują się tutaj jeszcze osoby, które mają trochę wolnego czasu, który wykorzystują na oglądanie serwisów informacyjnych w telewizorniach. Chciałem zadać Wam w związku z tym pytanie - które główne wydanie serwisu informacyjnego - polsatowskie "Wydarzenia" o 18.50, tvnowskie "Fakty" o 19.00, czy może "Wiadomości" TVP1 o 19.30 oglądacie najchętniej i dlaczego. Jakie możecie wskazać zalety i wady "swojego" programu?
A może nie oglądacie żadnego z wymienionych? Jeśli tak, podzielcie się, czemu?
Zapraszam do dyskusji.

04.05.2013 23:59
boskijaro
👍
2
odpowiedz
boskijaro
82
Nowoczesny Dekadent

Zdecydowanie "Wydarzenia" na Polsacie. Oglądałem wielkorotnie zarówno wiadomości na tvp, jak i fakty na tvn, i moim zdaniem nie dorównują tym na polsacie.

choć zdarzają się wydania takie które ledwo jestem w stanie obejrzeć do końca ... no ale to zależy od doboru newsów danego dnia.

05.05.2013 00:02
emil kuroń
3
odpowiedz
emil kuroń
68

Oglądam czasami "Wydarzenia". Misyjnej nie oglądam, tak samo Tefałenu.

Ale podkreślam czasami. Najczęściej czytam wiadomości w internecie, te które mnie interesują, bo np. polityki nie lubię i pomijam te informacje.

05.05.2013 08:09
😉
4
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

Wszędzie ten sam badziew. Różnią się tylko prognozą pogody - każda inna, oraz strojem prezentera/ki/.

05.05.2013 08:46
Tomal_P
5
odpowiedz
Tomal_P
101
Legend

Każdy serwis zdarza mi się obejrzeć, ale chyba najczęściej oglądam Wydarzenia. Chyba dlatego, że po wydarzeniach w serwisie sportowym jest dużo więcej informacji niż w TVN i TVP.

05.05.2013 08:50
6
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

ja ogladam Fakty, profesjonalnie zrobione, ciekawie dobierane tresci

05.05.2013 09:56
Belert
7
odpowiedz
Belert
182
Legend

to zalezy jesli chodzi o sprawy ekonomiczne czy dzialania naszego rzadu to nie ma znaczenia co ogladasz , to wszystko kalka Gazety Wyborczej.

05.05.2013 09:57
😁
8
odpowiedz
Child of Pain
191
Legend

Oczywiscie to co oni maja na TV TRWAM, dobrzy ludzie dobrej woli.

05.05.2013 10:20
Stra Moldas
9
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Mnie najbardziej odpowiadają "Fakty". Mają bardzo fajną ekipę reporterską, zwłaszcza korespondentów zagranicznych. Do tego podoba mi się też oprawa. Serwisy sportowe i pogodowe też najbardziej "leżą mi" w przypadku Faktów.

05.05.2013 11:52
Volk
10
odpowiedz
Volk
93
Legend

wszystkie sa chujowe, w szczegolnosci fakty i ich korespondent marcin wrona

[e] co do sportu, to najbardziej lubie tvp. jest najdluzszy i obejmuje swoim zasiegiem najwieksza ilosc dyscyplin.

05.05.2013 21:01
emil kuroń
11
odpowiedz
emil kuroń
68

jeśli chodzi o sport to tak naprawdę każda tv ma "swój" sport.

jakoś dziwnym trafem w TVP jest najwięcej wiadomości sportowych, do kórych prawa ma TVP, w Polsacie najczęsciej sport to piłka ręczna, siatkówka i boks (bo to mają u siebie tylko), a w Tefałenie jakieś tam ligi (teraz są mądrzy, bo mają możliwość pokazywania transmisji z C+, to mają przynajmniej co w tym sporcie pokazać).

Oczywiście są dodatkowe treści w każdym z tych serwisów, ale jakieś 85% (a w przypadku Polsatu 90-95) to wiadomości ze swojej stacji. Więc tak naprawdę, aby się trochę dowiedzieć ze sportu w TV to trzeba obejrzeć serwis w trzech telewizjach.

06.05.2013 00:09
Stra Moldas
12
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Volk -> TVP ma serwis "ogólny" nastawiony na sukcesy Polaków, a tak naprawdę niewiele tam reszty informacji. No, i Kurzajewski, idealne połączenie. Teraz, gdy TVN ma prawa do pokazywania skrótów wszystkich czołowych lig i europejskich pucharów, to jako przegląd dnia jest tam najwięcej. :)

06.05.2013 00:15
13
odpowiedz
zanonimizowany869910
114
Legend

Z przyzwyczajenia oglądam "Fakty", ale nie codziennie. Dawno nie widziałem "Wiadomości", natomiast o polsatowskie "Wydarzenia" czasem się "otrę".

Muszę przyznać, że mam złe zdanie o współczesnym polskim dziennikarstwie. Wydaję mi się, że poszło w stronę tabloidyzacji. W przypadku polskich serwisów drażni też niewielka ilość informacji o świecie, natomiast ciągle bombarduje się widza jałową polską polityką. W jakiś sposób proporcje zostały naruszone. Do tego wiele materiałów jest przygotowywanych nierzetelnie, tendencyjnie, nieprofesjonalnie i słabo warsztatowo.

06.05.2013 11:53
Volk
14
odpowiedz
Volk
93
Legend

Stra - trafna uwaga odnośnie sportu w tvn i ich praw do wszystkiego związanego z pilka nozna. nie widziałem jeszcze ich serwisu po polaczeniu c+ z n. przy najbliższej okazji sprawdze.

06.05.2013 16:28
15
odpowiedz
zanonimizowany918218
1
Junior

Ja jak już usiądę przed telewizorem to na pasmo Fakty potem Wiadomości. Można porównać telewizję Państwową z komercyjną. Wydarzenia obejrzałem parę razy i jakoś mi nie leżą.

06.05.2013 16:31
16
odpowiedz
poltar
176
Senator

A mi - odkad przestalem ogladac jakiekolwiek serwisy informacyjne - unormował sie cholesterol.

Cuda Panie, cuda.

12.05.2013 21:23
j-bobo
👍
17
odpowiedz
j-bobo
131
Bobek

super. Jestem zadowolony, że dyskusja w jakiś sposób ciekawie się rozwinęła.

Forum: Telewizyjny serwis informacyjny - który?