Powiedzmy, że mam budżet w okolicach okrągłego tysiąca złotych i zastanawiam się co bardziej opłacałoby mi się kupić - normalny telewizor czy monitor?
Jedyne do czego będzie używany to sprzęt to rzecz jasna filmy - z usb, z dvd i z czego tam jeszcze. Na ten moment żadnej telewizji nie mam zamiaru podłączać. Szukam czegoś w granicach do 29 cali (powiedzmy, że pomiędzy 23 a 29). Co polecacie?
Po wstępnym rozeznaniu doszedłem do wniosku, że bardziej opłaca się jakiś monitor, z gniazdami usb i wbudowanym dvd, do tego z tunerem telewizyjnym. Jaki model idealnie pasowałby do moich wymagań?
Do filmów im większy ekran tym lepiej, tylko że problemem będzie kwota, gdyż telewizor z funkcją smart (odtwarza film/muzykę) będzie kosztować trochę więcej. Możesz także rozważyć opcję tv 32' + odtwarzacz dvd, według mnie lepsza propozycja jeżeli chodzi o filmy.
nie wiem czy to monitora podłączysz wszystkie konsole, a warto o tym pomyśleć nawet jeśli obecnie konsoli nie posiadasz
To nie musi koniecznie być monitor, tylko nieśmiało zasugerowałem (chociaż specjalnie w temacie się nie orientuję).
Tak naprawdę, nie ważne czy to będzie monitor czy telewizor, z komputerem nie będzie miał styczności. Jedyne co to jakiś pendrive, ewentualnie ta konsola czy telewizja, jak już się na jakąś zdecyduję.
Jeżeli do filmów to ja bym brał pod uwagę tylko i wyłącznie telewizor. Kup sobie jakiś 32 cale full hd z funkcją odwarzania filmów z usb i myślę że wydasz może coś koło 1200zł a może nawet tv będzie miał wbudowany tuner dvb-t. Będzie to na pewno o wiele lepszy wybór niż monitor.
Tak sobie coraz intensywniej myślę i bardziej skłaniałbym się w stronę monitora.
Tylko mam teraz zagwozdkę - powiedzmy, że chcę sobie na nim oglądać nc+ albo jakąkolwiek inną telewizję. Sam tuner w monitorze wystarczy? Z drugiej strony musiałbym mieć dekoder nc+ tak więc po co tuner?
Pracuje w nc+͵nie musisz miec dvb t w tv poniewaz obecne dekodery maja wyjscie antenowe tak wiec podlaczasz antene do 1 wejscia konwerter(antene satelitarna do 2)i juz polecam na swieta masz opcje universe+ za 59zl miesiecznie z ogromna iloscia programow sportu i filmu hbo hbo2 i wsxystkie kanaly c+wiec i caly sport :) a i opcja nagrywania usb spokojnie do dekodera podlaczys
To w takim razie jakie wejścia musi mieć monitor aby dało się pod niego podpiąć dekoder?
Telewizor moim zdaniem jest bardziej uniwersalny. Oprócz oglądania tv masz mozliwość gry na większym ekranie, a i komputer też podepniesz po HDMI. Poza tym w dobrej cenie dostaniesz już całkiem niezłe 32" - LG 32LN575S http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6589553 lub LG 32LA620S http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6474721
TV doskonale nadaje się do pracy i do grania. Za nie wielka kasę można w markecie nabyć LED 32 ja osobiście posiadam coś takiego HYUNDAI DLH32127MP4CR i jestem w pełni usatysfakcjonowany.