hej, szukam telefonu do 400zł i chciałbym się poradzić ludzi, którzy może siedzą w tej tematyce i się na niej znają
podstawową rzeczą, której oczekuje od komórki to działające w miarę sprawnie wi-fi. bardzo mile widziany plug na słuchawki 3.5mm, oraz możliwie silna bateria
w grę wchodzą telefony nowe i używane
zastanawiałem się nad samsungiem wave, samsungiem galaxy mini i lg p500, ale jestem otwarty na inne propozycje i nie wiem i tak, który z tej 3 wybrać
z góry dziękuje za wszelką pomoc ;)
LG P500
Z tych trzech przez Ciebie podanych - zdecydowanie LG P500. Jak na niską cenę, ma całkiem szybkie bebechy, w dodatku rządzi nim Android. Bateria raczej się nie wyróżnia na tle innych smartfonów, co oznacza tylko tyle, że 3-4 dni bez ładowania wytrzyma.
Zdecydowanie Wave, przewyzsza wszystko co podales o dwie polki, a na Bade juz jest dosc sporo aplikacji, o ile nie potrzebujesz dobrej nawigacji to Ci wystarczy, samsungowa przegladarka jest bardzo dobra. O ile oczywiscie chodzi o Wave s8500. Jesli chodzi o innego Wave'a to bierz p500
O ile oczywiscie chodzi o Wave s8500 -> no właśnie, tu też musisz określić, bo Wave to cała seria urządzeń. Jednakże z całej serii rzeczony S8500 faktycznie jest najlepszym wyborem.
Jednakże myślę, że lepiej wybrać telefon z Androdem, ze względu na to, iż system ów jest już od dłuższego czasu, przez co wszelkie problemy wieku dziecięcego zostały już rozwiązane a i aplikacji jest więcej.
Jezeli potrzebuje do internetu, rozmow, robienia zdjec to Wave jest najlepszy bez dwoch zdan, nie wiem po co na sile brac androida. Jest wiecej aplikacji, ale polowa to shit typu jakies wibratory
[6] -> true, ale nie wiesz do czego Kradnolud będzie wykorzystywał telefon, bo sam zainteresowany słowem o tym nie wspomniał - zakładam więc, że skoro myśli o telefonie z OS-em typu Android czy Bada, to raczej będzie robił coś więcej niż dzwonił, pisał esemesy czy przeglądał Internet, bo do tego to może sobie byle jaki dotykowy telefon z WiFi kupić :)
mam telefon na androidzie i nie wiem w czym bada jest gorsza oprocz mniejszej ilosci aplikacji, system dziala bardzo sprawnie
Warto jeszcze wspomnieć, że Wave (jeśli mowa o tych flagowych modelach, a nie jakichś kastratach) pod względem jakości wykonania, jakości dźwięku i czasu pracy na baterii, bije na głowę większość smartfonów, również tych znacznie droższych.
[8] -> ja nie twierdzę, że jest Bada gorsza - po prostu uważam, że lepiej wybrać Androida, bo ma więcej aplikacji(inna sprawa, że faktycznie część z nich to zwykłe do niczego nie potrzebne zapychacze), co jednak bardziej rozbudowuje funkcjonalność "Robota" niż Bady.
[9] -> prawda, lecz LG P500 również nie jest pod tym względem najgorszy.
[6] czasami przydają się jakieś aplikacje ułatwiające życie człowieka, jak i granie w jakieś gry na jakichś nudnych wykładach chętnie bym praktykował
co do OS-ów to styczność miałem tylko z windowsem mobile 6 i androidem, z bada tylko chwilowo na telefonach znajomych i osobiście skłaniam się chyba bardziej w kierunku andrioda, chociaż o bada zbyt wiele nie wiem
a jak z awaryjnością tych telefonów? nie ma jakichś punktów krytycznych? wiem, że za taką kasę kosmosu nie należy się spodziewać, ale fajnie wiedzieć na co przy takich telefonach szczególnie zwracać uwagę