Gdzie w stolicy znajde niedrogie uzywane ksiazki? Natrafilem ostatnio na sklepik z ksiazkami w galerii Zoliborz (w miejscu dawnej Elea) - spory wybor i ksiazki za jedyne 3zl/sztuka przy czym wiele w stanie idealnym jesli nawet nie nowe. Czesc naprawde porzadnych tytulow z ostatnich lat w zaskakujaco niskiej cenie.
Sa podobne miejsca w Warszawie?
giełda była w kali" koszyki " na koszykowej
ps. dzis byliśmy u ciebie
Jestem stałym klientem ich księgarni we Wrocławiu, z tego co widzę w Warszawie też działają.
Dziekuje, sprawdze.
rvc, slyszalem, bylem jednak w Centrum tylko na godzinke wieczorkiem, mieszkam aktualnie na Zoliborzu, i zero czasu na nic :(
Myslalem ze Ty na prowincji :P
Odezwij sie na GG, numer masz.
Tyle że na koszykach są nówki sztuki nieśmigane, a nie używki. Nie są też zawsze tanie, choć fakt faktem sprzedawane znacznie niżej od ceny okładkowej.
Czasami można znaleźć tam rarytasy, jak "Estetyka i Sztuka Japońska", o której nawet nie wiedziałem że tak dobra pozycja byłą u nas wydana. Cena okładkowa 42zł, a ja wziąłem ją za 22 złocisze. ;]
Z używek, staroci głównie, to nie wiem czy jeszcze funkcjonuje ale był sympatyczny typ na bazarku przy Halach Banacha na Ochocie. Z boku drugiej hali za śmietnikiem. Miał duży wybór książek, szczególnie z czasów PRLu, korzystne ceny, które po zakupie większej ilości i targowaniu można było kupić jeszcze bardziej korzystnie. ;)
meryphillia
typ z banacha to mój kolega ,nawet go wczoraj spotkałem ))
zwinął biznes już jakiś czas temu
Zależy który, bo było tam co najmniej czterech sprzedających książki.
Dawno nie byłem tam, przejdę się w poniedziałek i obadam temat. ;]
doczytałem sie o tym śmietniku )) chyba o innym mówimy.
jak 'mój" kasował biznes pomagałem wywalać z garaży parę ton książek
Czasami zakupuje się w Taniej książce na skrzyżowaniu Chmielnej i Kruczej ( przy Trafficu), można trafić naprawdę tanio dobre i stare książki, polecam :)
sprawdź na kolejowej (tyły głównego). jest jeszcze coroczna akcja >za za 20 zł wynosisz ile dasz rade. niestety nie pamiętam kiedy i gdzie.
tytułów szukasz czy tak jak z magistrem w ogóle ?
Po prostu chce zakupic wieksza ilosc na zapas, powiewdzmy ze 100 ksiazek. Dlatego 20zl za ksiazke srednio mi pasuje :)
Jak cos to odzywaj sie na 692 859 330, bo na GG jak widze nie dotarles :]
rvc napisał, że za 20 zł wynosisz ile chcesz, a nie że książki kosztują 20 zł. Może chodzło o to?
http://www.wprost.pl/ar/218004/Cmentarzysko-Zapomnianych-Ksiazek/
Na bazarze Szembeka jest duży antykwariat z książkami za dosłownie grosze (ceny średnio od 3 do 10zł). Idąc Zamieniecką od Grochowskiej pierwsza brama w lewo, do końca alejki i w prawo (180 stopni) w kolejną i to - zdaje się - druga albo trzecia aleja po lewej.