Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tani mikrofon do PC

13.08.2011 23:10
Scortch
1
Scortch
66
call me Hikee

Tani mikrofon do PC

Jakiś konkretny tani model? Czy wystarczy noname za 5zł? Takiego używałem do tej pory, ale padł po dłuższym nieużytkowaniu. Czy może warto inwestować w coś droższego? Chodzi mi raczej o stojący, lub wieszany na głowie, ale bez słuchawek.

13.08.2011 23:23
Romo69
2
odpowiedz
Romo69
58
9900NT

Prędzej czy później ktoś by zarzucił tym :
http://allegro.pl/mikrofon-zalman-zm-mic1-doskonaly-hit-sprzedazy-i1744987983.html

Może nie jest stojący ale na pewno leżący :P Sam go posiadam i leży na biurku obok monitora i wychwytuje mój głos ok. Można go tez przypiąć do kabla od słuchawek.

13.08.2011 23:32
Orzołek
3
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Jak wyżej - Zalman MIC1 - sam go używam i jest doskonały. Jakość dźwięku dużo lepsza od mikrofonów wbudowanych do słuchawek. Czułość, redukcja szumów itd. też stoi na bardzo wysokim poziomie.
@Down
Tobie również sprawdzi się Zalman MIC1. Można go podczepić na kabel od słuchawek przez co przeszkadza nawet mniej niż zintegrowany.

13.08.2011 23:32
Captain®™
4
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Podpinam się do tematu, lecz ja potrzebuję na odmianę z słuchawkami. ;)

14.08.2011 00:23
5
odpowiedz
zanonimizowany715049
27
Pretorianin

[3] "Jakość dźwięku dużo lepsza od mikrofonów wbudowanych do słuchawek."
jako były użytkownik sibieri i aktualny użytkownik megalodona nie zgadzam się :D

14.08.2011 01:56
Scortch
6
odpowiedz
Scortch
66
call me Hikee

Okej, dzięki. Chyba kupię.

14.08.2011 14:15
Orzołek
😉
7
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

@orangensaft
Nie musisz się zgadzać, czytałem mnóstwo testów i tam wnioski były jasne - Zalman MIC1 ma dużo lepszą jakość niż mikrofony zintegrowane. Przereklamowane i przecenione 'Siberie' i inne 'pro-gamerskie' są słabe jeśli chodzi o same słuchawki ( jakość odtwarzanego dźwięku itd. ), to co dopiero patrząc na mikrofon... Też miałem zintegrowany mikrofon i myślałem, że jakość dźwięku jest dobra... Dopiero gdy kupiłem Zalmana zrozumiałem co to znaczy wysoka jakość mikrofonu ( a podejrzewam, że są takie, które są jeszcze lepsze ).

14.08.2011 14:22
8
odpowiedz
zanonimizowany715049
27
Pretorianin

@Orzołek

siberia rzeczywiście przereklamowana i zbyt wysoka cena patrząc na jakość ale megalodon to najlepsze słuchawki do tysiąca złotych jakie istnieją, bo chyba takie słuchawki które kosztują 2 do nawet 10 tysięcy będą lepsze, głos zarówno w muzyce jak i grze jest bajeczny a głos przestrzenny 7.1 (tak, 7.1 a nie 5.1) to prawdziwy majsterstrzyk, szkoda tylko że tak mało gier go wykorzystuje, ale najważniejsze że counter-strike source go wykorzystuje ;]

a mikrofon super, dobra kontrola zarówno nad czułością jak i głosnością, absolutnie 0 szumu, jak dobrze się ustawi czułość i głosność to bez problemu możesz zrobić tak by nie było słychać osoby która mówi bezpośrednio do drugiej strony mikrofonu czy przejeżdżającego kilka metrów od nas tira lub pociągu, a nas żeby było słychać bardzo głośno, czysto i wyraźne bez żadnego szumu ;]

14.08.2011 14:30
Scortch
😊
9
odpowiedz
Scortch
66
call me Hikee

Wiadomo, że się można spierać, ale różnica między mikrofonem za 17,90, a takim "do tysiąca złotych" to raczej coś o czym się nie dyskutuje.

Forum: Tani mikrofon do PC