Jakiś konkretny tani model? Czy wystarczy noname za 5zł? Takiego używałem do tej pory, ale padł po dłuższym nieużytkowaniu. Czy może warto inwestować w coś droższego? Chodzi mi raczej o stojący, lub wieszany na głowie, ale bez słuchawek.
Prędzej czy później ktoś by zarzucił tym :
http://allegro.pl/mikrofon-zalman-zm-mic1-doskonaly-hit-sprzedazy-i1744987983.html
Może nie jest stojący ale na pewno leżący :P Sam go posiadam i leży na biurku obok monitora i wychwytuje mój głos ok. Można go tez przypiąć do kabla od słuchawek.
Jak wyżej - Zalman MIC1 - sam go używam i jest doskonały. Jakość dźwięku dużo lepsza od mikrofonów wbudowanych do słuchawek. Czułość, redukcja szumów itd. też stoi na bardzo wysokim poziomie.
@Down
Tobie również sprawdzi się Zalman MIC1. Można go podczepić na kabel od słuchawek przez co przeszkadza nawet mniej niż zintegrowany.
[3] "Jakość dźwięku dużo lepsza od mikrofonów wbudowanych do słuchawek."
jako były użytkownik sibieri i aktualny użytkownik megalodona nie zgadzam się :D
@orangensaft
Nie musisz się zgadzać, czytałem mnóstwo testów i tam wnioski były jasne - Zalman MIC1 ma dużo lepszą jakość niż mikrofony zintegrowane. Przereklamowane i przecenione 'Siberie' i inne 'pro-gamerskie' są słabe jeśli chodzi o same słuchawki ( jakość odtwarzanego dźwięku itd. ), to co dopiero patrząc na mikrofon... Też miałem zintegrowany mikrofon i myślałem, że jakość dźwięku jest dobra... Dopiero gdy kupiłem Zalmana zrozumiałem co to znaczy wysoka jakość mikrofonu ( a podejrzewam, że są takie, które są jeszcze lepsze ).
@Orzołek
siberia rzeczywiście przereklamowana i zbyt wysoka cena patrząc na jakość ale megalodon to najlepsze słuchawki do tysiąca złotych jakie istnieją, bo chyba takie słuchawki które kosztują 2 do nawet 10 tysięcy będą lepsze, głos zarówno w muzyce jak i grze jest bajeczny a głos przestrzenny 7.1 (tak, 7.1 a nie 5.1) to prawdziwy majsterstrzyk, szkoda tylko że tak mało gier go wykorzystuje, ale najważniejsze że counter-strike source go wykorzystuje ;]
a mikrofon super, dobra kontrola zarówno nad czułością jak i głosnością, absolutnie 0 szumu, jak dobrze się ustawi czułość i głosność to bez problemu możesz zrobić tak by nie było słychać osoby która mówi bezpośrednio do drugiej strony mikrofonu czy przejeżdżającego kilka metrów od nas tira lub pociągu, a nas żeby było słychać bardzo głośno, czysto i wyraźne bez żadnego szumu ;]
Wiadomo, że się można spierać, ale różnica między mikrofonem za 17,90, a takim "do tysiąca złotych" to raczej coś o czym się nie dyskutuje.