Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tablet goclever l101 - działa, nie działa...?

03.12.2011 11:45
1
Dycu
65
zbanowany QQuel

Tablet goclever l101 - działa, nie działa...?

Jak to zwykle z prezentami bywa, więcej problemów niż to wszystko warte...

... no ale do rzeczy - dostałem w/w tablet w prezencie, odpaliłem i wszystko ładnie pięknie, jak najbardziej ok, różne rzeczy na tym można robić, sam fakt że to to ma androida mi się podoba.

Ino nie rozumiem faktu że ekran dotykowy świruje tak, że korzystać się z tego nie da. Wszystko samo się wciska, totalnie losowo, często nie reaguje na to co ja dotykam wklepując w tym momencie totalnie randomowe rzeczy.

No i zastanawiam się po prostu czy sam ten sprzęt jest tak badziewiasty że mam go schować po prostu do szafy, czy ja nie potrafię z tego korzystać, czy po prostu trafił mi się jakiś wadliwy produkt.

Zaznaczam że w taki sposób tablet jest totalnie nieużywalny - nic praktycznie nie da się wcisnąć.

Ktoś ma jakieś pomysły?

03.12.2011 11:47
2
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

po prostu badziewiasty sprzet niestety ;) za te pieniadze nawet nie kupisz porzadnego smartfona

03.12.2011 11:50
3
odpowiedz
Dycu
65
zbanowany QQuel

No ale żeby aż tak badziewiasty żeby nie dało się z niego w JAKIKOLWIEK sposób korzystać? Aż ciężko uwierzyć, toż to nie jest Chiński tablet za 30 złotych : )

Oczywiście nie umrę jeśli trzeba bedzie tego sprzęta schować do szafy i niech sobie leży, ale ktoś wydał na to sporo kasy, więc może jednak coś się da z tym zrobić : P?

03.12.2011 11:53
😜
4
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

na prawde nie mam pojecia, sprobuj jeszcze kalibracji ekranu w ustawieniach, jesli to nie pomoze to zostaje szafa

03.12.2011 11:56
😊
5
odpowiedz
Dycu
65
zbanowany QQuel

O, poszukam czegoś takiego : )

04.12.2011 12:07
😊
6
odpowiedz
Dycu
65
zbanowany QQuel

upnę, bo użyłem tej kalibracji i niby odrobinkę jest lepiej, ale wciąż jak wciskam jedno miejsce na ekranie, to bardzo często reaguje piętnaście innych, tylko nie to które przycisnąłem.

Może ktoś coś doradzi : )?

04.12.2011 12:15
maviozo
7
odpowiedz
maviozo
238
autor zdjęć

Zgłoś się do punktu sprzedaży i zapytaj sprzedawcy, czy jego zdaniem tak ma to działać i czy wysłać na naprawę gwarancyjną..

04.12.2011 12:16
szymon_majewski
8
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

To jest tablet z rysikiem ? Jesli nie, to sprobuj uzyc rysika, bo to jeszcze starsza generwcja dotykowa. Ewentualnie mozna sprobowac zmniejszyc rozdzielczosc, bedzie mniej estetycznie, ale wieksze prawdopodobienstwo trafienia.

04.12.2011 12:18
😊
9
odpowiedz
Dycu
65
zbanowany QQuel

maviozo - W sumie o tym nie pomyślałem, sprawdzę czy w ogóle taki punkt sprzedaży gdzieś w okolicy jest : )

szymon - próbowałem rysikiem, próbowałem palcem, wszystko zachowuje się i tak i tak totalnie chaotycznie.

O, w Poznaniu jest serwis z którym można się skontaktować, zobaczymy co oni powiedzą na ten temat : )

Forum: Tablet goclever l101 - działa, nie działa...?