Cześć,
noszę się z zamiarem zakupu tableta dla rodziców ;) Tablet będzie używany głównie do przeglądania internetu, od czasu do czasu ktoś na nim coś napisze w edytorze tekstu, pogra w jakąś prostą grę, przejrzy zdjęcia. Nic specjalnego, ma to być urządzenie typowo rozrywkowe. System operacyjny to oczywiście Android, przekątna ekranu możliwie największa w tym przedziale cenowym. Co polecacie do 1000 zł?
Edit
dodam, że musi to być konieczne Samsung
Skoro to musi być Samsung, to chyba nie masz właściwie żadnego wyboru.
Najlepsze urządzenie Samsunga, które mieści się w tym przedziale cenowym, to chyba Galaxy Tab 2 7.0 (tablet 7-calowy). Lepsze tablety Samsunga (np. Nexus 10) są droższe. Ale pamiętaj, że Galaxy Tab 2 7.0 jest już dosyć przestarzały. Ja np. nie kupowałbym takiego urządzenia. Wolałbym zainwestować w inną markę. Za 1000 zł masz już np. Nexusa 7 Asusa.
Jak dołożysz ok. 200 zł, będziesz miał 10-calowego Galaxy Tab 2. Najlepszym tabletem Samsunga jest Nexus 10, ale kosztuje ok. 450-500$.
I jeszcze jedno: jeśli poważnie myślisz o pisaniu w edytorze tekstu, ekran 7-calowy może się okazać za mały. Do wszystkich innych, prostych zastosowań powinien być OK.
nawet 10 cali to za mało żeby pisać duże teksty, nie polecam, do tego laptop minimum 14" cali jest jak znalazł
Musi być koniecznie samsung ? ja tydzień temu kupiłem Lenovo 9 cali sprzęt wypas polecam.
Ja na Twoim miejscu zainteresował się polską firmą TSCORE, która produkuje naprawdę porządny sprzęt. Sam mam jeden z ich tabletów i jestem bardzo usatysfakcjonowany z jego użytkowania. Za małe pieniądze otrzymujesz bardzo porządny sprzęt.
ja nie polecam tscore.
popsuł się 3dni po zakupie. na szczescie moglem zwrócic i kupiłem ipada.
Kupiłem Samsung Galaxy Tab 2.0 10'1 - jestem bardzo zadowolony, matka tym bardziej. Wszystko śmiga ładnie, bateria trzyma długo.
@mikam22 widać musiałeś trafić na jakiś dziwny egzemplarz, albo piszesz głupoty. Zarówno ja, jak i kilku moich znajomych jesteśmy bardzo zadowoleni z tabletów tscore. Moim zdaniem w tej cenie nie da się znaleźć tabletu o takich parametrach i właściwościach.