Witam. Pytanie jak w tytule. Zainteresowany byłbym androidem. Co do Samsungów - jeśli są tak kiepskie jak smartphone'y to podziekuję. Proszę o propozycje. :) Z góry dzięki.
Samsung galaxy tab s 8.4
Nie miałem do czynienia z lepszym tabletem
Boję się brać Samsunga. TouxhWiz mnie zniechęca. :/
Co do Samsunga...
...mam Galaxy Tab 4 7.0 i od samego początku są lekkie problemy z dotykiem m.in przez środek ekranu widać taką linię z pęcherzyków powietrza, nie wiem jak to nazwać no ale słyszałem że dużo samsungów tak ma no i właśnie przez to dotyk czasami przerywa, np. jak gram w Hill Climb Racing to mimo że cały czas mam palec na gazie to on sam odpuszcza, po prostu przerywa dotyk ;) no ale jeśli chodzi o samą pracę to jest 9/10, 1.5GB RAM i czterordzeniowy procesor robią robotę, ostatnio miałem włączone GG, Skype, apka z FB, FL studio, PicsArt i Chrome z kilkoma kartami (GOL, DHzone i coś jeszcze) no j było zajęte 1.1GB RAMu (do użytku jest 1.29) i wszystko jeszcze chodziło bardzo płynnie. Na starym tablecie Prestigio często zdarzały się długie zwiechy (po 5-10sek) przy tylko włączonym Chromie i jak coś pisałem na FB to tekst się zacinał.
Więc podsumowując, Samsung ma lepsze parametry od konkurencji, chodzi szybko, sprawnie i ma przyjazny intefejs ale jest słabo wykonany.
Takie moje odczucia ;) chociaż wiadomo że tablet Samsunga za 1000zł będzie się różnił od mojego za 600 :D
Edit
http://www.tabletmaniak.pl/158708/samsung-galaxy-tab-4-test/
Cyt:
Konstrukcja nie trzeszczy. Pozwoliłem sobie to wytłuścić, ponieważ wszyscy dobrze wiemy, jaki jest największy problem produktów Samsunga. Powłoka ekranu, choć szklana, lekko się ugina, co powoduje powstawanie delikatnych plam na wyświetlaczu
I właśnie przez te plamy i uginanie się, dotyk czasami przerywa ;)
Ja ostatnio kupiłem Galaxy Tab 4 10 (bez LTE). Dałem za niego 950zł, tablet idealny. Nic nie przycina, wszystko na nim działa, z dotykiem nie mam problemów. Jestem bardzo zadowolony.
Pomyślę nad tym Galaxy Tab 4 10. Jeszcze jakieś propozycje?
Również polecę yoga 2. Kupiłem ostatnio ojcu więc się trochę nim pobawiłem. Zacny tablet.
Jeden minus, ma takie specyficzne zgrubienie z jednej strony, więc jak ktoś woli klasyczy wygląd to chyba się nie spodoba. Plusem jest to, że przez to zgrubienie bateria jest 2 razy pojemniejsza i wytrzymalsza.