Będę wdzięczny za wszelkie porady, jak możliwie najmniejszym kosztem, przetransportować cztery koła z Wielkiej Brytanii do Polski.
Najchętniej skorzystałbym z prywatnego transportu - gdyby ktoś akurat jechał, lub może ktoś zawodowo podróżuje w tamte okolice, to mogłaby to być dobra opcja :)
Jeśli nie to prawdopodobnie będę musiał poszukać kuriera, ale obawiam się, że cena takiej usługi może być kosmiczna.
Koła znajdują się w okolicy Birmingham.
Najtaniej chyba będzie jak poszukasz jakichś małych biznesów zajmujących się wożeniem paczek np.coś takiego znalezione w google http://bham.pl/firmy/L-A-TRANSPORT---paczki-przesylki-przeprowadzki-od-10-gbp---10-kg.html
Jak wyżej. Kiedyś "nadałem" w ten sposób parę toreb z Londynu do Wawy. Biuro znajdowało się w... jednej z polskich piekarni w Hammersmith :) Birmingham to też spora aglomeracja, więc powinieneś coś znaleźć.
Sizalus -> niestety, 770zł to trochę drogo :) Jak nie znajdę dobrej oferty to sam sobie pojadę :) Z tego co liczyłem, to z transportem powinienem się zmieścić w 1000zł w obie strony, a biorąc pod uwagę, że i tak zamieszałem wyruszyć na trip po europie, zahaczenie o Anglię wydaje się być całkiem niegłupim pomysłem.
To są 4 koła - dochodzi waga gabarytowa - wychodzi około 100kg wagi gabarytowej, a powyżej 70kg są już tylko palety.