Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam gry z dzieciństwa na PSX

16.11.2014 19:56
Maniek_MDZ
1
Maniek_MDZ
44
Chorąży

Szukam gry z dzieciństwa na PSX

Witam.
Od kilku dni chodzi mi po głowie pewna gra w którą zagrywałem się w wieku może 5-6 lat na PSX u kuzyna i nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Mam nadzieje, że przeczyta to ktoś kto kojarzy tę grę i poda mi jej tytuł :)
A więc: w tej grze podróżowało się po planetach (chyba wszystkie były dostępne od początku) i dzieliły się na dwa "rodzaje": na jednych była normalna zręcznościowa gra akcji 3D z widokiem albo TPP albo w takim dziwnym rzucie izometrycznym (takim bardziej z boku niż z góry), ale pewien w 100% nie jestem, bo pamiętam jak przez mgłę. Miało się tam jakieś specjalne zdolności, wśród nich był chyba taki "łańcuch energii" którym przyciągaliśmy przedmioty/przeciwników.
Na drugim rodzaju planet goniliśmy kogoś sterując jakimiś kosmicznymi pojazdami (i chyba też jeździło się na takim kosmicznym małym dinozaurze czy tam innym strusiu ;) ) po w sumie dość otwartym świecie, bo można było jechać w dowolną stronę.
No i to by było wszystko co pamiętam z tego tytułu. Mam nadzieje, że ktoś w to grał i pamięta tytuł lub więcej szczegółów :)

17.11.2014 01:18
szymon_majewski
2
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Mi sie nic nie kojarzy niestety, najbardziej do glowy przychodzi Crash, bo byly zarowno poziomy 2D, jak i 3D z poziomami z jezdzeniem. Ale to chyba jedna z najbardziej znanych gier na PSX, wiec pewnie bys mial jakies jasniejsze wspomnienia.

17.11.2014 01:20
malyb89
3
odpowiedz
malyb89
186
Demigod
Wideo

Co do promienia przyciągającego i "dinozaura" to Wild 9 przychodzi mi na myśl.
https://www.youtube.com/watch?v=ltmnDKuqom0

17.11.2014 14:17
Maniek_MDZ
👍
4
odpowiedz
Maniek_MDZ
44
Chorąży

TAK! To ta gra! :D Wielki dzięki ziomuś! :) Jak jakimś cudem się kiedyś spotkamy to masz u mnie browara albo nawet dwa ;)

Forum: Szukam gry z dzieciństwa na PSX