witam :)
poszukuje gry dla mlodego i nie ukrywam, ze mam z tym problem bo ja czasu na granie juz nie mam i nie jestem w temacie ;) podpytalem go co by chcial i oczywiscie gre ;] tradycyjnie z motywem wojska - nie ma zolnierzy, nie ma grania ;p szukam w miare swiezej pozycji, oczywiscie ciekawej dla 9latka :) cos w stylu gry akcji, strategii - lepiej zeby wymagala myslenia zamiast bycia brutalna ;) no i moze nie posiadajaca kosmicznych wymagan ;)
z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam! ;P
Bulletstorm
Z nieco starszych - Company of Heroes, World in Conflict
Z nowszych - R.U.S.E, Starcraft 2, Wargame, jakiś Total War (można od razu antologię "Era Wielkich Wojen" albo Empire & Napoleon Total War)
Panowie, weźcie pod uwagę, że jego brat ma 9 lat i z CoH czy MoW (gry stawiają mocno na taktykę) może sobie nie poradzić. Sam mam brata w tym wieku i on stawia raczej na sporo prostsze gry. Mój uwielbia serię Command & Conquer, dlatego polecam ją również tobie. Tak poza tym polecam również starsze FPS-y (bo właściwie wszystkie nowe są bardzo brutalne) czyli: Call of Duty 1,2, Medal of Honor (te pierwsze części), a także Mortyr: Akcje Dywersyjne. No i, jak ma być masa wojska i epickie bitwy, nie może zabraknąć World in Conflict :) Jest to czysto zręcznościowy RTs, dlatego powinien twojego brata zadowolić :)
Dla 9 latka ? World in Conflict ? Men of War ?
Moze nie strategia, ale polecam cos z serii LEGO, np. Lego Star Wars - choc i tam mozna spotkac proste myslenie.
lego? mlody od dlugiego czasu siedzi juz w bardziej 'zaawansowanych' grach ;]
i dzieki panowie za odpowiedzi - napewno wybiore cos ciekawego z podanych przez Was tytulow! :)
Silent Storm, najlepiej z dodatkiem Sentiels.
@Bartekqwerty - Ach, to ok... No to takowe strategie moga byc. Polecam moze Dawn of War II.