Chodziłem sobie po YouTube i niechcący wpadłem na starą reklamę Netii z Tomaszem Kotem. Kilka słówek po rosyjsku w reklamie 5 lat temu nie robiło żadnego "halo", natomiast wydaje mi się, że przy dzisiejszej sytuacji, gdy stoimy u progu większej wojny (może nie bezpośrednio, ale nasi sąsiedzi) wypuszczenie czegoś takiego wywołałoby skandal i zostałoby szybko zdjęte z anteny. Jak uważacie?
https://www.youtube.com/watch?v=_8cI_SyFAxM
Z jakiego powodu miała by wyniknąć sensacja?
Ja nie widzę w tej reklamie nic złego. Myślę, że Rosjanie mieliby ją w nosie, gdyby ponownie miała być emitowana w telewizji.
Myślę, że to nie ma większego znaczenia. Problem by był gdyby w reklamie mówili o wakacjach na Krymie czy o sytuacji politycznej. Samo użycie języka rosyjskiego, pokazanie jakiegoś społeczeństwa itp. nie jest niczym złym.
Jak np. mówię że ruskie są głupie(ze względu na sytuacje), to myślę o władzy a nie o zwykłych ludziach.
Myślę, że użycie języka rosyjskiego w reklamie przy obecnej sytuacji politycznej spowodowałoby wrogość wobec naszego kraju. Szanowny Władimir Władimirowicz Putin najpewniej wysłałby wszystkie wojska na tereny naszego kraju, by zdjąć daną rzecz z anteny. Niewykluczone, że skończyłoby się to też wojną nuklearną. Wydaje się to nie do pomyślenia, ale to akurat prawda, a każdy kto temu zaprzeczy jest hipotetycznie zmanipulowanym człowiekiem przez Reptilian.
Nie chodziło mi o reakcję Rosji, bo dla nich to raczej na rękę takie reklamy, ale bardziej o prawicowe ugrupowania i to, że w ogóle używa się języka rosyjskiego w reklamach przy obecnej sytuacji.
W fajnym świecie żyjesz, jeśli ten problem nurtuje Cię najbardziej to naprawdę zazdroszczę.
A jak usunąć wszystkich ruskich z gier, gry rosyjskie na stos ...
i już wiecie panowie co zrobić z kimś kto lubi RUSKIE pierogi? ;D
Rosjanie mieliby to w nosie, co innego Polacy... ;)
Jak widać po komentarzach wyżej to... również maja w nosie.
Kolejny szuka filozofii tam gdzie jej nie ma
i slusznie niech mlodzi ucza sie liczyc po rosyjsku.Wczesniej czy pozniej sie to wam przyda :)