Da się jakoś wyłączyć te cholerne jednostki eksperymentalne w "potyczce"? Grałem sobie, ja (Aeoni) vs Cybranie i UEF. Walka była ciężka, ale ciekawa. I wszystko było w porządku do momentu, gdy UEF rozpoczęło masową produkcję tzw "Spaślaków". Działa okrętowe na gąsienicach, 25000 hp. Najgorsze jest to, że komputer wysyła je jeszcze pod wodę. Jeżdżą sobie po dnie. Cała moja flota nie jest w stanie poradzić sobie z jeżdżącą łodzią podwodną mającą jeszcze pole siłowe i strzelającą torpedami (bo je też posiadają). Na lądzie to samo. Działa zniszczyły wszystkie statki na wodzie, a potem wjechały sobie do wody i już nic ich ruszyć nie mogło.
Albo chodzące trójkami ZOJD. Albo chodzące pod dnie galaktyczne kolosy.
Grać się z takim komputerem nie da. Szczególnie z technologiczną SI. Taka potrafi wyprodukować kilkanaście Spaślaków i 3/4 wyśle (nie wiadomo po co) pod wodę. To nic, że ja mam 10 pancerników. Zatopią wszystkie.
Jest na to jakiś mod? W opcjach nic nie znalazłem.
@Ksionim
W oknie potyczki ( podczas wyboru mapy/rasy/koloru/pozycji na mapie etc ) jest taka opcja bodajże modyfikuj ( w wersji polskiej ). Tam możesz praktycznie wszystko anulować od jednostek eksperymentalnych po artylerie, atomówki, jednostki powietrzne... No praktycznie wszystko można wyłączyć. Jest tam mnóstwo takich opcji ;)
Masz może SupComa na steam ( i czy masz dodatek FA ) ? Moglibyśmy kiedyś zagrać bo osobiście nie mam z kim [ choćby coopa vs AI ;> ] ;D
panowie chetnie si przylacze ;d mam dodatek do supreme
@Ksionim
Dokładniej --> Potyczka --> ustawienia gry --> Ustawienia jednostek.
Nie wiem jak w angielskiej wersji.
Ach, wspaniała gra, bardzo dobrze ją wspominam :)
Ogólnie to nie widzę jakiegoś większego problemu z pokonaniem jednostek eksperymentalnych. Na fortecę Aeonów wystarczy kilka dobrych wież przeciw lotniczych i już jest w dupie, na resztę tez na pewno jest sposób, grunt to żeby samemu wykorzystywać swoje jednostki eksperymentalne.
[5]
+1
IMO najgorszy jest ML Cybrian. Przez to, że nie można go wykryć radarem, może w pewnym momencie nieźle zaskoczyć ^^.
Ale ogólnie na lądowe eksperymentalne najlepsze są jednostki eksperymentalne... Jedynie na lotnicze spam AA T3 jest chyba bardziej opłacalny.
Dzięki za pomoc. Znalazłem też jakiegoś moda i problem rozwiązany.
Orzołem - ani Steama ani FA nie mam. Co do FA - nie spodobał mi się (laptop nie daje rady i brzydko wygląda ^^).
Skąd masz Sup Coma ? Spróbuj w steam wklepać kod - ja za wklepanie kodu od samej podstawki kupionej w Extra klasyce odblokowałem i podstawkę i dodatek. Koledze dałem kod od samego dodatku ( bo miałem oddzielnie ;p ) i mu steam odblokował również podstawkę jak i dodatek, więc za free można mieć podstawkę bądź dodatek w zależności co kupiliśmy.
Podstawowa wersja gry też może być, tyle, że tam ekonomia rządzi się trochę innymi prawami ( ekstraktor masy T3 jest 3x tańszy w podstawce etc, dodatkowo zauważyłem, że dodatek jest trochę lepiej zoptymalizowany pod względem spowolnienia gry spowodowanym zbyt dużą ilością SI/Jednostek na mapie.
Zobacz czy Ci na steamie nie odblokuje. Po przejściu SupComa na steam, dodali tam patch do FA, który genialnie tą grę zoptymalizował, fps jest znacznie więcej, więcej czasu można grać bez spowolnień rozrywki etc.
Dodatek, który dawany był w CDA też był dostarczany z kluczem, który pozwalał zarejestrować na Steamie wersję Gold (podstawka i dodatek).
Btw robił ktoś kiedyś coś podobnego? ( moja robota, chciałem kiedyś zrobić większe buum, ale zawsze mi czasu brakowało xD ).
http://www.xfire.com/video/507599/
Lag niesamowity, ale za to jaki widok ;D
Widzę, że tu sporo fanów SupCom ( starczy do zagrania od czasu do czasu jakieś potyczki :D ), może byśmy stworzyli jakąś grupę na Steamie, co wy na to?
SupComa mam z CDA. Na ich stronce jest chyba kod.
Ale kody już mają wyczerpane.
a to nie był przypadkiem Cd-key w gazecie
a mogę się dołączyć do gry (mam z CDA)
wpisz w opcjach przed potyczką oszustwa jak masz do wyboru f2 bierzesz szukasz władca małp na dole i wal na max spaślaki nie zdążą uciec :D
Orzołek
...ja tego nie mam a mam polaka
Witam,
Jestem wielkim fanem SC FA, z tym, że gram bardzo nietypowo i chyba dlatego Multi mnie omija.
Otóż ze względu na wiek i refleks gram na prędkości (-10), obecnie mam dosyć szybki sprzęt i nawet to wydaje mi się za szybko.
Chodzi o to, że raczej wolę myślenie, niż wyścig myszką po ekranie.
Wiem, ze w potyczce nie należy robić pauzy, gdyż AI się gubi i dlatego ta szybkość.
Moje pytanie, czy ktoś grał już na takiej szybkości w multi, pomijam, że gra się długo, ale trzeba przyjąć inną strategię.
Próbuję i inne RTS-y okiełznać w ten sposób, ale nie wszystkie się da. Wargame gram na singla, ale wrzodów dostaję :)
Kupiłem ostatnio EARTH 2150 i TA, ale to pierwsze ma straszna grafę, to drugie ujdzie ;)
Pozdrawiam i zachęcam ludzi bez refleksu do spróbowania SC FA, bo jest świetny i idzie nieźle pograć w singla (dzięki Sorian AI).
P.s.
Ostatnio odkrywam mody, głównie BO.