Jeśli jakiś kraj prowadzi wojnę zwykłą lub domową to chcę bez mieszania się w wojnę (bez wypowiadania komuś wojny) dać komuś prezent w postaci 20 rosomaków, to przykład. I dobrze byłoby gdybym dostał jakiś raport tekstowy mówiący mi o wpływie mojej pomocy na rozwalenie rebeliantów lub obronienie miasta, kraju lub inwazji na kraj, chcę wiedzieć jak bardzo użyteczny był mój prezent. To tak jakbym przekazał w prezencie bombę atomową komuś to wolałbym wiedzieć czy była użyteczna i jak bardzo niż nie dostałbym żadnych informacji i pozostałyby mi domysły.
Ale o co chodzi?
Tak
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Ok, o tytuły chodzi, trudno zrozumieć? :)
Napisz o co ci chodziło w pierwszym poście, bo zwyczajnie nie ogarniam.
o gry, w których gramy np. Polską i widzimy, że Izrael prowadzi wojnę z Syrią i my chcemy pomóc Syrii więc wysyłamy jej 20, 40 Rosomaków ale bez wypowiadania wojny Izraelowi, po prostu takie wsparcie i duże prawdopodobieństwo, że Izrael nie wypowie mi wojny za to, że pomogłem Syrii dostarczając jej sprzęt.
No więc, z tego co zrozumiałem:
Szukam strategii, gdzie gdy inne kraje będą prowadziły ze sobą wojnę, to będę mógł wspomóc jedno państwo, przez np. dostarczenie mu 20 rosomaków, ale nie będę musiał wtedy oficjalnie wypowiadać wojny temu drugiemu. Po takiej akcji dobrze by było gdyby pojawił się raport pokazujący jaki wpływ na losy wojny miał mój prezent.
Idź już spać. Ja też zaraz idę. Jutro szkoła.
Ok, spróbuję odpowiedzieć. Nie, Izrael nie wypowie wojny Rosji, bo w ciągu godzin zostałby po nim tylko dymiący krater. A to, że Rosja wspiera Assada to zwykły biznes i interes Rosji. Zresztą po wybuchu wojny dostawy mocno ograniczono. (Chyba, że chodzi ci o Iran, bo on też pomaga Syrii)
Ksionim, brałeś ecstasy? Ja tu nie mówię o prawdziwym świecie, mówię tu o grach i pytam o tytuły gier, a nie o konflikty w prawdziwym życiu. Przeczytaj co napisałem.
Cywilizacja 4 albo 5 (ja wolę 4).
Ale nie dowiesz się do czego sojusznik użył jednostek.
Aha, ale nie ma tam ani Polski ani Syrii ani Izraela ani Rosomaków (no chyba, że z modami) :)
Najpierw naucz się wysławiać, potem oskarżaj innych o branie używek.
Co do tematu - Supreme Ruler albo Democracy ew. Tropico.
Ewentualnie zacznij modować jakąś grę (Total War na przykład).
Nie wiem, czego nie rozumieliście w pierwszym poście. Przecież wyraził się jasno.
Przecież to jest ten sam koleś (tylko pod innym nickiem), który spamuje forum od jakiego czasu zamieszczając co chwilę tematy z pytaniem o jakichś porąbane wymagania w grach. Nie warto nawet odpowiadać, bo to zwykły troll.
Nawet nick na to wskazuje.
Zresztą... spójrzcie w historię jego postów.