Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Steam via LTE z T-Mobile / Internet domowy w T-Mobile

24.08.2017 17:22
1
Sweetezianka
1
Junior

Steam via LTE z T-Mobile / Internet domowy w T-Mobile

Mam zamiar zmienić mojego ISP, nie mam za bardzo wyboru dlatego prawdopodobny będzie tutaj Internet LTE z T-Mobile. Nie chcę podpisać umowy w ciemno, a nie mam pewności czy wszystko będzie działało jak powinno.

1. Czy przez LTE w T-mobile w opcji internetu stacjonarnego (router 4G DLink) działa wszystko tak jak powinno?

Przeprowadziłam testy łącząc się przez wifi do swojego smartfona i dalej używając LTE. Steam nawiązywał połączenie, dało się uruchomić aplikacje czy dalej gry, aczkolwiek nie działały gry w trybie multi gdzie jedna osoba jest hostem np. Europa Universalis IV przy próbie wysłania pliku z zapisem gry nic się nie dzieje, Space Engineers wyświetla komunikat że nie udało się nawiązać połączenia bezpośredniego. Przyczyną są tutaj zablokowane porty Steam. Nie wiem jak je odblokować i kto je blokuje. Infolinia w T-Mobile nie jest w stanie pomóc, nie wiedzą co to porty sieciowe.

2. Czy jeśli wszystko działa prawidłowo, czy ktoś z tu obecnych używa LTE tego operatora i może podzielić się doświadczeniami? Pingi, stabilność łącza, podatność na weekendowe obciążenie etc.

Forum: Steam via LTE z T-Mobile / Internet domowy w T-Mobile