Gaben postanowił mnie ostro wku*wić i obniżyć mi przepustowość do prędkości z jaką średnio 4 letnie dziecko wciąga smarka.
Przy szybkim internecie LTE o prędkości 30 mb/s, Wiedzmin 3 pobiera mi się z prędkością ledwo 3-4 mb/s przy dobrych wiatrach a często spada do 0 i chwile nic żeby potem znów pobierać z prędkością 2 mb/s, gdy zwykle prędkość nie schodzi mi poniżej tych 8 mb/s. http://www.speedtest.net/result/4794895306.png
Próbowałem zmieniać regiony, zafundowałem sobie podróż po całej europie w większej części azji i ameryki. Nie mam tez ustawionego limitu na steamie.
Jest na to jakiś sposób czy pozostaje mi powygryzać sobie żyły patrząc jak wykres prędkości wygląda jak wykres mojego pulsu po uderzeniu o ziemie z wysokości na której zwykle latają kaczki.
eeee?
przy 30 prędkość pobierania wynosi koło 4 mega na sekundę.... nie wiem gdzie miałeś te 8..
Tak, zwłaszcza w okresie weekendów i pory dnia, Steam, ostatnio ma ;) W końcu ich serwery, mają solidne "obłożenie" które rośnie.. Po prostu zakupione gry najlepiej instalować w środku tygodnia ;)
[2] Jeszcze dzisiaj rano, gdy pobierałem aktualizacje do gry. Ktoś Ci głupot naopowiadał, a Ty bezmyślnie je powielasz.
Ech :(
Nie martw się, jak wszystko wróci do normy to wyślę Ci screena. :)
Gdybym zawsze tak miał to chyba nie zakładał bym takiego wątku...
Steam ma ostatnio problemy z serwerami, sa okresy, ze transfery spadaja do ponizej 100KBps. Na razie nie ma rozwiazania poza zmianami regionow.
30 Mbit, to jakieś 3 mega na sekundę. Nie możesz mieć więcej, a jeśli pokazuje inaczej, to przekłamuje.
Dobra, wiecie lepiej.
Jutro rano wstawię sreena jak już tak bardzo chcenie.
@down 30 megabajtów na sekunde.
Rozumiem że masz net 30 MegaBITÓW i masz pobieranie 3-4 MegaBAJTY, tak? Jeśli tak, to wszystko jest w normie.
UP: No to jednak zmienia postać rzeczy. Na przyszłość megaBITY pisze się "Mb" a megaBAJTY "MB"
W takim razie, mój błąd, nie widziałem różnicy.
Prędkość z teraz ---->
Obstawiam że rano będzie jeszcze lepiej, wątek można uznać za zamknięty.