Witam
Chciałbym sprzedać Laptopa ASUS G74SX z serii ROG (Republic Of Gamers).
Laptop służył mi dzielnie przez około trzy lata i nie sprawiał żadnych problemów.
Niechętnie się go pozbywam jednak w związku z zakupem mocnego komputera stacjonarnego laptop tego typu nie przydaje mi się zbytnio i nawet w najmniejszym stopniu nie wykorzystuje jego nadal dosyć dużych możliwości.
Laptop ze względu na specyficzne gumowane wykończenie obudowy posiada ślady użytkowania jak również jeden specyficzny defekt a mianowicie wtyczka od zasilacza jest lekko wykrzywiona co jednakowoż nie uniemożliwia ładowania.
Chciałbym również zaznaczyć że po tak długim okresie użytkowania bateria w laptopie służy jedynie odpowiedniemu wyważeniu konstrukcji gdyż laptop nie podłączony do zasilania wytrzymuje kilka minut co jednak zakup nowej nie powinien być problemem jednak w przypadku tego laptopa jak i większości laptopów DTR nawet nowa bateria wytrzymuje ok 45min.
Specyfikacja laptopa taka jak w linku poniżej poza dyskiem oraz napędem. Oferowany przeze mnie laptop ma dysk 750GB i napęd DVD.
http://www.x-kom.pl/p/69602-notebook-laptop-17-3-asus-g74sx-tz107v-i7-2630qm-8gb-500-br-rw-7hp64.html
Cena jaka mnie interesuje to 2300zł do negocjacji. Oczywiście laptop ma swoje lata jednak jest to specyfikacja która w momencie zakupu była prawie najmocniejszym co można było dostać na rynku komputerów przenośnych dzięki czemu wydajność urządzenia stoi nadal na wysokim poziomie.
W razie zainteresowania wątkiem wrzucę zdjęcia jak również chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
Pozdrawiam
Mateusz
Muszę ciebie rozczarować ,cenę kolega wziął z kosmosu, gtx 560m ma zbliżoną wydajność do 645m gt,a laptopy z tym lub równorzędnym układem lub lepszym można dostać w tej cenie tylko ,że nowe. Te trzy lata to dużo dla sprzętu.
Zgadzam się, 2300 to zdecydowanie za dużo. Lepszego Asusa używanego kupiłem w zeszłym roku za równe 2 tys (16GB ram, nagrywarka Blu-Ray). Ale może akurat znajdziesz jelenia, powodzenia.
specyfikacja niezła
Chciałbym zauważyć, że cena laptopa już w dniu zakupu była "z kosmosu". Laptopy z podobnymi lub zbliżonymi parametrami (karta graficzna) można było kupić za 700-1000zł mniej jednak nie oferowały one np stabilności pracy pod obciążeniem jakie oferuje ten model.
Cena oczywiście jest do negocjacji.
Zdaje sobie sprawę, że ze względu na charakterystykę modelu z segmentu DTR za podobne pieniądze można mieć coś używanego z segmentu multimedialnego o prawdopodobnie wyższej wydajności ale jakość wykonania albo system chłodzenia który w dużej mierze wpływa na pracę urządzenia będą nie do porównania. To samo dotyczy się jednak dużo nowszego modelu ASUSa G750 gdzie za dużo mniejsze pieniądze można dostać sprzęt o podobnej specyfikacji który po prostu nie jest ASUSem G750.
Jeśli ktoś zna budowę urządzenia wie, że jego jakość wykonania przewyższa większość laptopów z segmentu DTR i wszystkie laptopy multimedialne.
I chciałbym zwrócić uwagę, że żadnego "jelenia" tu nie szukam. Oferowany sprzęt to nie laptop dla każdego. Większość osób przy wyborze urządzenia kieruje się tylko i wyłącznie specyfikacją (co ja sam też robię) lub tylko i wyłącznie wyglądem i "czy się podoba czy nie".
Ten laptop to sprzęt o wciąż wysokiej wydajności, świetnej jakości wykonania i systemie chłodzenia który zapewnia nie tylko stabilną pracę urządzenia ale też wygodę użytkowania dzięki tylnym wylotom gorącego powietrza. Przeznaczony jest bardziej dla entuzjasty niż typowego użytkownika. W przypadku nowego urządzenia tego typu nie płaci się tylko za wydajność ale też za całą resztę w tym rzecz za którą osobiście nie lubię płacić a mianowicie "ekskluzywność".
jasonxxx ---> pomimo, że robisz mi konkurencję w moim wątku zamiast założyć swój własny z ogłoszeniem to nie będę chamem i nie będę usuwał Twojego wpisu ;)
W sumie troche nie przemyslalem. Sorry, juz edytowalem. Zaloze sobie pozniej swoj watek ;)