Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Spadek wydajności karty graficzenej (prawdopodobnie po aktualizacji sterowników)

09.11.2016 21:09
1
Omar Al Saraf XD
14
Legionista

Spadek wydajności karty graficzenej (prawdopodobnie po aktualizacji sterowników)

Witam,
problem dotyczy samych Dark Souls III, mianowicie gdy kupiłem, (kilka miesięcy temu) grę niedawno po premierze, osiągi jak na mój komputer były znakomite, szczególnie, że mam MSI Dragon Edition (laptop: GTX 675mx 4gb vram ddr4, 8gb ram ddr3 i I73630qm.
Na maksymalnych ustawieniach miałem - 25-30 fps (czasami 20 ale najczęsciej właśnie 25-30), a na niskich 30-40 fps,
a teraz gdy sterowniki zostały zaktualizowane mam na maksymalnych od 15 do 25, a na niskich 25 do 30 fps, jest to znaczący spadek i dość irytujący.
Podejrzewam, że może być to przez aktualizację sterowników, bo gdy kiedyś gralem w minecrafta z zainstalowanymi dobrymi shaderami, miałem 30 fps natomist bez miałem 120-180 fps natomiast , gdy zaktualizowałem sterowniki miałem na shaderach 1-10fps! Co o tym sądzicie? Co mógłbym zrobić w tej sytuacji zrobić aby to naprawić?

post wyedytowany przez Omar Al Saraf XD 2016-11-09 21:11:15
10.11.2016 00:15
2
odpowiedz
zanonimizowany687448
20
Generał

Skoro twierdzisz, że stało się to po aktualizacji(co jest całkiem możliwe biorąc pod uwagę co Nvidia ostatnio odwala ze sterownikami), to ściągnij DDU i usuń nim sterowniki, zainstaluj najnowsze, jak dalej nie będzie działać, to znowu usuń i zainstaluj starsze.

Forum: Spadek wydajności karty graficzenej (prawdopodobnie po aktualizacji sterowników)