Szukam i szukam... Im więcej szukam, tym mniej jestem zdecydowany..
Chciałbym telefon do około 700zł, przynajmniej 8MPx, 4rdzenie, 1GB Ram, wyświetlacz o dobrej rozdziałce. Nie boję się kupować mniej znanych marek i typowych chińczyków. Zwłaszcza jeśli posiadają 2x lepsze parametry przy 2x mniejszej cenie. Wcześniej miałem Huawei G300 i nie narzekałem. Ba, strasznie lubiłem ten tel. Jak na tamten czas miał wszystko. Chociaż kiedy brałem go 2 lata temu, myślałem, że po dwóch latach tele w tej cenie będą miały w standardzie 8Mpx, sloty kart pamięci, 2GB Ram, etc., a to w dalszym ciągu wcale nie jest takie oczywiste niestety.
Wolę kupić takowego na wolnym rynku. Ale jeśli opłacałoby się wziąć jakiś model, to mogę zdecydować się na jakiś abonament do około 50zł, pytanie tylko w jakiej sieci... W Play miałbym zniżkę 20% na abo, ale nie mają wielu ciekawych modeli. Tylko nad Kazamem Tornado 348 się zastanawiałem(pewnie bym go wziął gdyby nie brak slotu na k.pamięci, słaba bateria, no i ponoć ten procesor mediatek jest cienki). LG G3s i G2mini to standardowe średnie bolki z przeciętnymi wyświetlaczami i przeciętnej wydajności na poziomie większości tańszych składaków. I sami widzicie, że tak szukam i szukam... i im dalej w las tym ciemniej. Ktoś pomoże mi znaleźć złoty środek?
To jest tym trudniejsze gdy zobaczyłem ofertę takiego o to kombajna za takie śmieszne pieniądze: http://allegro.pl/lenovo-a8-1-7ghz-a806-2gb-16gb-pl-menu-24m-gw-lte-i4972781071.html
i przysięgam, że spełnia wszystkie moje wymagania:)
Tylko czy da radę kupić ten model gdzieś w zwykłym sklepie, gdzie nie musiałbym go serwisować w chinach?:D Już raz w rodzinie się przejechaliśmy na takiej okazji, gdzie tel się zrypał po 2tyg. i strach było odesłać tego szrota, tym bardziej, że w tym samym czasie ten sprzedawca dostawał dziesiątki negatywów o zaginionych tel odesłanych na gwarancje. Dlatego tym razem kupowanie na allegro odpada.
Oglądałem jeszcze Myphone Luna, ale jak dla mnie za duży ten tel...
Być może żądam zbyt wiele w tej cenie. Jeśli tak to również po to jest ten wątek, jak mnie ktoś sprowadzi na ziemię to łatwiej się na coś zdecyduje z tego co wymieniłem. A skoro tylko to mi zostaje, to który Wy byście brali?
Poszukalbym jednak czegos co ma 2 gb ramu, nawet kosztem procesora. Proponuje xperia z lub galaxy s4. Nie wiem czy w tej cenie sa nowe, ale dobra uzywke juz powinienes dorwac. Ewentualnie mozna olac bebechy i kupic iphone 4/4s, a i tak najdluzej bedzie dzialal plynnie.
Co do kupna na allegro to nie powinienes zamawiac telefonu z innego kraju, zwlaszcza z chin oraz z niezaufanego i nie godnego zaufania zrodla:)
Ja polecam zdecydpwanie iphona za nieco większa kwotę, ale pochodzi Ci dłużej i nie będziesz się martwić o serwis, a nawet jeśli cokolwiek się stanie - roczna gwarancja z opcją wydłużenia o rok, na której najczęściej dają Ci po prostu nowy telefon i fajne serwisy pogwarancyjne. Najczęściej może być problem z kamerą lub flashem - serwis to raptem kwestia 100 zł i musiałbyś mieć naprawdę pecha! [link]
http://www.aliexpress.com/item/Original-Phone-For-ASUS-ZenFone-5-Cell-Phones-Intel-Atom-Z2580-Dual-Core-Android-4-3/2030828603.html
Najwydajniejszy telefon w swojej cenie z bardzo dobrą specyfikacją. Jedynym minusem mogą być problemy z kompatybilnością z niektórymi aplikacjami przez architekturę atoma, ale nic wydajniejszego nie znajdziesz.
Hmm... Nie wiem czego oczekujesz od telefonu i co z nim robisz, ale może Lumia 735? Albo jakaś lepsza używana.
Kupiłem 2 tyg. temu używaną Lumię 920 i jestem pozytywnie zaskoczony po przesiadce z Androida.
iphone? Nie... nie dla mnie. Nie leży mi. Chociaż zdaje sobie sprawę, że iOS i Win8 są dużo lepiej zoptymalizowane to jednak wolę swobodę Androida.
Zależy mi na gwarancji. Szczególnie na takiej w naszym kraju. Da radę znaleźć coś na naszym rynku? Serio nie uśmiecha mi się kupować telefonu, który przypłynie prosto z Chin. Wolę dystrybucję polską. Tak żeby w razie w było kogo za jęzor ciągnąć.
Patrzę teraz na xperie Z, ewentualnie Z1, ale cholera droga jest jeszcze. Co do zwykłej Z to boję się wyświetlacza, naprawdę jest aż tak do dupy jak to piszą w reckach? Jak to jest w porównaniu z innymi modelami?
LG G2 mini.
Możesz lawirować w Huawei i Prestigio jak oczekujesz wyższych numerków przy podzespołach.
Chodzą plotki że i rodzina G2 dostanie Androida 5.0 za jakiś czas.
Za 700 kupisz nówkę (jest wysyp słuchawek z przedłużenia umów) razem z kartą pamięci 16-32gb, folią.
G2 nie kupi za 700 nowego, w dodatku nie ma slotu na karte pamieci wiec nie wiadomo po co ta jest w zestawie:P
A co do wyswietlacza z xperii z to kolorystycznie odstaje od np g2 lub serii galaxy s, ale niektorzy sa z niego bardzo zadowoleni
G2 nie kupi za 700 nowego, w dodatku nie ma slotu na karte pamieci wiec nie wiadomo po co ta jest w zestawie:P
LG G2 mini.
Korzystam od niedawna z Siswoo i7 i jak na razie sprawuje się elegancko. Wystarczy że powiem o jednym parametrze, czyli telefon – 8 Mpx z tyłu i 5 Mpx z przodu. To parametr, na który jako pierwszy patrzę w ogóle jak szukam telefonu. Poza tym, to fajny design, podoba mi się, świetnie wygląda.