Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Słuchawki do 350zł. Audiotrak Maya U5

21.09.2012 01:49
1
Shoker1
93
Slowhand

Słuchawki do 350zł. Audiotrak Maya U5

Szukam słuchawek do 350zł. Tyle tytułem wstępu, teraz szczegóły. Mam zewnętrznego DACa Audiotrak Maya U5 zatem próbuję coś znaleźć pod to urządzonko. Głównym przeznaczeniem byłoby słuchanie muzyki (Rock, metal itp) i od czasu do czasu pogranie w coś tam. Niestety w kwestii słuchawek moje doświadczenie jest niewielkie gdyż jestem szczęśliwym posiadaczem jako-takich kolumn i zawsze słucham w nich. Przyszła jednak kobieta i zachciało nam się mieszkać razem, co skutecznie mnie zachęca do zakupu czegoś mniej "ingerującego" w domowe ognisko.

Jak na razie po przeczytaniu bóg wie ilu skrajnych opinii w necie wybrałem (wstępnie) AKG k540. Jedyne co mnie w nich martwi to kiepska wytrzymałość i ogólnie pojęte wykonanie całości. Nie chciałbym po miesiącu użytkowania wyrzucić ich do kosza albo odsyłać na serwis z powodu złamanego pałąka. Uprzedzając pytania nie będe nimi rzucał po pokoju, albo testował zdolności grania pod wodą w wannie. Wiedząc, że gol zbiera ludzi róznej maści wierze, że znajdzie się ktoś kto mi doradzi w tym temacie. Oczywiście jest to mój wstępny wybór i z miłą chęcią rozważę inne propozycje.

Z chęcią również się dowiem czy po podłączeniu tych AKG moja Maya nie powie im "spierdalaj". Czyli nie zagra ładnie:(

Pozwoliłem sobie wyboldować cenę, gdyż jest ona ostateczna - nieprzekraczalna.

21.09.2012 06:50
Mr. JaQb
2
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

Odrzuć AKG K540, pałąki łamią się przy zwykłym użytkowaniu.

21.09.2012 09:03
zmudix
3
odpowiedz
zmudix
157
Professor Fate

Creative Aurvana Live! :) Graja świetnie, a możesz kupić za dużo mniej, niż chcesz wydać.

21.09.2012 11:27
4
odpowiedz
Shoker1
93
Slowhand

Nigdy nie miałem przekonania do Creativa jako firmy, która miałaby produkować dobry sprzęt muzyczny. Ale na wielu stronach aż huczy od komentarzy, że jest to sprzęt, który jest jednym z lepszych w klasie do 300-400.

21.09.2012 11:36
5
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Shoker1, po wymianie przewodu sygnałowego, który w wersji pudełkowej jest dosyć miernej jakości, te słuchaweczki nabierają nowego, lepszego brzemienia. Ja CAL'e mogę z czystym sumieniem polecić. W tych pieniądzach jest to wydaje mi się łakomy kąsek.

21.09.2012 11:59
zmudix
6
odpowiedz
zmudix
157
Professor Fate

CALe to rebrand Denona 1001. Te same bebechy, inna pucha.

21.09.2012 12:03
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

zmudix --> To nie rebrand Denona, i CALe i Denony (i jeszcze pare innych) to po prostu ten sam model Fostera/Fostexa.
http://www.foster.co.jp/en_products/headphones/443741.html
http://kotori.fostex.jp/

21.09.2012 13:43
8
odpowiedz
Shoker1
93
Slowhand

Dzięki wielkie za pomoc. Kupię zatem CALa

Forum: Słuchawki do 350zł. Audiotrak Maya U5