Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Słuchawki do 120 pln

18.04.2012 15:03
1
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Słuchawki do 120 pln

Witam. Chciałem ostatnio kupić słuchawki których będę używał do CSa, i do muzyki. Zastanawiałem się nad GameComam'i 367, Creative Fatal1ty (dużo czytałem o nich, że to "przereklamowane gówno"), SuperLux HD681, Senkami HD 201. Chciałbym abyście mi poradzili, które słuchawki są najlepsze. Zależy mi na dobrej jakości dzwięku, i dobrej izolacji, żeby nie było słychać dźwięków otoczenia, choć nie wiem czy za cenę 120 pln można uzyskać coś takiego. Jeżeli można znaleźć coś lepszego w cenie 120zł, to proszę, o podanie konkretnego modelu. Czytałem na różnych forach o tym temacie, ale opinie są mocno podzielone, albo w ogóle ich nie ma.
Wielkie dzięki za NORMALNE, I TAKIE, KTÓRE MI POMOGĄ W WYBORZE odpowiedzi. Nie znam się za bardzo na słuchawkach, więc pytam tutaj, każda odpowiedź na temat tego wątku będzie doceniana. Jeżeli masz wypisywać głupoty, odpuść sobie. Aha - słuchawki będą podłączane do integry :)

18.04.2012 15:10
Nikuu
2
odpowiedz
Nikuu
59
Generał

Sennheiser HD201 mam już od ładnych dwóch lat i wciąż są w idealnym stanie, aczkolwiek denerwującą wadą tych słuchawek jest brak możliwości regulowania dźwięku (można to robić tylko z poziomu Windowsa). Z Senków wydobywa się czysty dźwięk, jest bardzo dobra izolacja otoczenia, ale największy plus to wygoda, której PONOĆ (znajomi mi mówili) Fatal1ty nie ma.

18.04.2012 15:43
3
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

SuperLux HD681. Jakość dźwięku o klasę wyższa od wszystkich pozostałych wymienionych, zdecydowanie najlepszy wybór w tej cenie.

18.04.2012 15:45
4
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Ale czytałem, że SuperLux kompletnie nie izoluję dźwięku, prawda to?
Do tej pory używałem słuchawek Tracer Shaggy TRS-216, a po kupnie SL odczuje dużą różnice? Pytam, bo ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach :D

18.04.2012 16:04
1up
5
odpowiedz
1up
157
Granat

Potwierdzam to, co napisał Nikuu. Sam też posiadam słuchawki Sennheiser HD201 od ponad dwóch lat i jak do tej pory to jedyne słuchawki, które mimo że spadały mi z biurka setki razy, nadal sprawują się świetnie. Wygodne, dźwięk czysty, izolacja bez zarzutu. W dodatku teraz są śmiesznie tanie. :)

18.04.2012 16:09
6
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Ale czytałem, że SuperLux kompletnie nie izoluję dźwięku, prawda to?

Tak, bo są to słuchawki półotwarte, dlatego nie nadają się do użytku poza domem.

18.04.2012 16:18
7
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

A więc SL'y odpadają. Chcę czegoś z izolacją, tak jak pisałem w [1], czyli chcę kupić słuchawki zamknięte.
Najwygodniej mi byłoby kupić Fatale, bo są w sklepie, niedaleko domu. Za 120 zł. Tylko czytałem o nich, i są do bani podobno, choć ja nigdy nie miałem nic porządnego jeśli chodzi o słuchawki. Tracer Shaggy TRS-216 to moje najlepsze dotąd, czy Fatale byłyby od nich dużo lepsze? Odczuł bym róznice w jakości dzwięku, i w izolacji?

18.04.2012 16:19
tadzikg
8
odpowiedz
tadzikg
190
starszy brygadier

ja to mam Sennheiser HD202 i nie narzekam

18.04.2012 16:20
9
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Ja mam superlux i na zewnątrz sprawują się bardzo dobrze :p

18.04.2012 16:21
10
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Fatality nie są warte tych pieniędzy. Lepiej weź w takim razie HD201, tym bardziej że kosztują połowę tej kwoty.

18.04.2012 16:22
Kazuya_3
11
odpowiedz
Kazuya_3
153
Legend

Również potwierdzę dobrą opinie o Senkach. Używam ich ponad 3 lata i dopiero w tym roku planuje wymianę, jednak zastanawiam się nad ich ponownym zakupem :) Znajomi kupują jakieś Kriejtiwy czy inne Philipsy za 100-150zł, jednak do HD 201 się nie umywają, pod większością względów. A wymieniam jedynie z powodu strasznie zniszczonych moimi tłustymi nolajfowskimi włosami "poduszeczek"

edit. Co do Fatality - znajomy posiadał jedną parę - kompletna beznadzieja. Małe, brzydkie i słaby dźwięk jeśli chodzi o muzykę. W dodatku padły mu po pół roku.

18.04.2012 18:12
12
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

W sumie, wziąłbym SL, gdyby miały lepszy design, są jakieś wersje tych słuchawek, inaczej wyglądających, ale jeżeli chodzi o jakość dźwięku takich samych?

@QrKo

A miałeś styczność z innymi słuchawkami, np. SuperLux HD 681 lub GameCom 367? Jak tak, to proszę o wypowiedź :)

18.04.2012 18:15
👍
13
odpowiedz
QrKo
159
Yarr!

Mam Fatality ze 3 lata i sa swietne, polecam. Co do wygody, to chyba zalezy od budowy glowy co nie? Jak ktos ma leb jak arbuz to kazde beda go uciskac. Mnie nowki nieco uciskaly uszy, ale mniej wiecej po dwoch tygodniach sie wyrobily i leza wysmienicie.

18.04.2012 18:24
Orzołek
14
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Nie bierz żadnych Fatal1ty ani innych 'pr0 g3jmerowskich' gówien. Opinie o nich są dobre bo ludzie którzy piszą takie rzeczy nie mieli w życiu kontaktu z lepszymi słuchawkami ( żeby nie było - jest to opinia osób mający kontakt z przeróżnymi słuchawkami - osobiście mogę mieć odniesienie tylko do swoich Koss'ów UR40 i SS/Creative ( nie CAL! ) znajomych i tutaj moje Kossy zmiatają je zarówno w grach jak i muzyce ;) ).
http://itfans.pl/2010/02/07/o-tym-dlaczego-nie-kupowac-lognetmedia-aero-5-1/
Dotyczy to nie tylko tych Lognetmedia, ale resztę reklamowanych słuchawek jako słuchawki dla graczy także.
http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/
Może tutaj znajdziesz coś dobrego dla siebie.

18.04.2012 18:32
15
odpowiedz
Weteran gracz
72
Generał

zdecydowanie i definitywnie do 120 zł bierz sennheisery hd 201 lub hd 202 wiem co piszę miałem i mam troszkęstyczności z muzyką , chłam typu fatality to przereklamowane gówno tylko firmy typu sennheiser ,koss czy akg ;D

18.04.2012 18:36
16
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Orzołek: Wielkię dzięki za ten link, tylko praktycznie wszystko z tego, wykracza poza mój budżet :p
Zaciekawiły mnie Koss SB45.

Aha - Czy SL'y HD 681 dobrze się sprawią/lepiej niż Gamecomy 367 w CS ?

18.04.2012 19:29
Orzołek
17
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

@czesip389
Już Ci pisaliśmy - nie bierz 'g3jmerowskich' słuchawek. Nie słuchałem SL ani Gamescomów ( choć o tych drugich znam niezbyt pochlebne opinie ), ale ja bym brał te pierwsze :P

19.04.2012 18:05
18
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Senków HD 201 nie będe brał, bo jeżeli chodzi o nie, to GameCom 367 miał lepsze opinie, jeżeli chodzi o CS, a do tego bede ich używał. Koss ur 40 ani kossSB45 nie będe brał, bo są za drogie, ok. 150zł. A do wydania mam 100 zł + 20 na przesyłke, czyli mam do dyspozycji 120 zł z przesyłką.
A więc w końcu - w dużym skrócie, jakie słuchawy będą najlepsze do CS'a, do 120zł z przesyłką? Nie, nie będę mógł dołożyć. Nie, nawet 10-zł nie będe mógł dołozyć.

19.04.2012 18:25
pecet007
19
odpowiedz
pecet007
178
~

Również mam HD201 od lat i polecam dobre słuchawki i wytrzymałe.

19.04.2012 18:34
wysiak
😊
20
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Orzolek --> Musisz sie nauczyc, ze ten gosc nigdy nie zadaje pytan w celu uzyskania sensownej pomocy - on zawsze i tak robi to co sobie zamierzyl od poczatku, chocby mu to wszyscy odradzali. Na przyszlosc - szkoda czasu mu odpowiadac.

19.04.2012 18:46
😱
21
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

O, przyszedł pierwszy troll.

Chodzi mi o to, że ponoć GC ma lepszy dźwięk w CS, i lepiej izoluje... Orzołek mi podał link, tylko do czego to mi się przydało, skoro wszystkie słuchawki wychodziły poza mój budżet? Oczywiście dziękuje mu za pomoc. Ale ja szukam czegoś do 100 zł.

Ludzie kierują się takim tokiem rozumowania: HD 201 nie jest "g3merowskim produktem" tylko "prawdziwymi"słuchawkami. 367 ma dopisek Gamecom, a więc one odpadają, bo są "g3jmerowskie", ale kit w to że mają lepszą jakość dźwięku, niż senki... Tak mi się wydaje, nie chce nikogo obraźić, ale takie mam odczucia.

19.04.2012 19:52
wysiak
😊
22
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

No i spoko, kupuj headset, tylko po co zawracasz glowe ludziom pytaniami, skoro i tak ignorujesz odpowiedzi?:) Prawie wszyscy odradzili kupowanie headseta dla graczy i polecili normalne sluchawki, ale ty wiesz lepiej, bo "mial lepsze opinie" - jak z takim czyms polemizowac, skoro nawet nie wiadomo o czyje to opinie chodzi. No ale niechybnie byl to jakis ekspert, w dziedzinie sluchawek duzo lepszy, niz my - tylko w takim razie znowu to samo pytanie - po jaki wuj w ogole nas pytasz o zdanie, skoro sie nie znamy?

PS. Nie ma czegos takiego, jak "lepszy dzwiek w CS", sluchawki albo maja lepszy dzwiek, albo nie maja. A praktycznie wszystkie gamesety maja dzwiek gowniany w porownaniu do zwyczajnych sluchawek do muzyki, bo przeznaczone sa z definicji do uzywania z dzwiekowkami komputerowymi, wiec producent wie, gdzie moze ciac koszty.

19.04.2012 22:46
Orzołek
23
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Nie bierz żadnych Fatal1ty ani innych 'pr0 g3jmerowskich' gówien. Opinie o nich są dobre bo ludzie którzy piszą takie rzeczy nie mieli w życiu kontaktu z lepszymi słuchawkami
Weź to sobie do serca.
Nie ma czegos takiego, jak "lepszy dzwiek w CS", sluchawki albo maja lepszy dzwiek, albo nie maja.
+1
To, że jakieś słuchawki "mają lepszy dźwięk w x grze" to tylko marketingowy chwyt. Nie znajdę obecnie już tego, bo widziałem to dawno, ale na jednym z for ludzie właśnie bardzo się skarżyli na te Gamescomy, ponoć łatwo się psują - jak zresztą większość tego typu słuchawek.
Zrobisz jak zechcesz. Znając życie jak do tej pory nie miałeś nigdy kontaktu z jakimiś dobrymi słuchawkami to i te będziesz uważał za bardzo dobre.

20.04.2012 15:22
👍
24
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Chyba wezmę SL'xy HD 681.

Nie bierz żadnych Fatal1ty ani innych 'pr0 g3jmerowskich' gówien. Opinie o nich są dobre bo ludzie którzy piszą takie rzeczy nie mieli w życiu kontaktu z lepszymi słuchawkami

I tutaj się zgodzę po tym co czytałem na innych forach, tyle że ja zwracałem uwagę na porównania HD 201 z GC 367. I ludzie testowali obie pary słuchawek, i pisali że w GameComach był MINIMALNIE lepszy dźwięk. Trochę ostatecznie sobie w głowie namieszałem, czytając tego wszystkiego.
Bardzo dziękuje wszystkim za opinie, i za pomoc. A szczególnie za otwarcie mi oczu. ;)

Znając życie jak do tej pory nie miałeś nigdy kontaktu z jakimiś dobrymi słuchawkami to i te będziesz uważał za bardzo dobre.

Tak, moje najlepsze słuchawki jak dotąd to Tracer Shaggy TRS-216. Więc nawet gdybym kupił (czego nie zrobie) fatal1ty i tak odczułbym pewnie 300procentową różnice. Tyle że, martwi mnie ta izolacja w SL'ach. Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć, jak będą one "reagować" na dźwięki otoczenia? Czytałem że planktony 367 izolują dość dobrze, a szczególnie lepiej niż HD 681.

20.04.2012 15:54
25
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Sorry za post pod postem, ale czytałem też niedawno artykuł nie pamiętam na jakiej stronie, ale kiedyś ją chyba podali w "Składamy Komputer" i pisali że jest bardzo dobra, ludzie recenzujący sprzęt byli bardzo obeznani, i pisało że gamingowe słuchawy tj. fatality, 4h/5h, syberie to gówno jakich mało, i że dla graczy najlepszym wyborem do 100 jest GameCom 367. Pisali, że są średnie, jako tako, że nic lepszego do tej ceny się nie znajdzie. Do słuchawek za ok. 200 wzwyż są to jedynie średnie słuchawki, i tyle.

Aha, mam parę argumentów, przez które jestem mocno sceptyczny co do SuperLuxów.
-Nie są zamknięte
-Nie mają mikrofonu (tak, wiem, można dokupić, tyle że miałem kiedyś jakiegoś zalmana, i przestał działać po 2 miesiącach)
-Nie mają regulacji głośności
-Są brzydkie.

Na korzyść SL wypada jakość dźwięku, i to chyba tyle. Choć podobno słuchawki powinny kosztować 4 stówy, jak na taki dźwięk. Chyba rzucę monetą :D GameComy niby mają gorszy dźwięk, szybko się rozpadają, ale mają regulacje, mikro i izolacje...

20.04.2012 16:54
Slasher11
26
odpowiedz
Slasher11
194
Legend

Mam te GC367 i jakosc dzwięku jest akceptowalna. Kilka faktów:
-zero izolowania dzwieków z otoczenia
-słaby kabel, byle pociągnięcie może zakończyć ich żywot
+regulacja głośności
+chowany mikrofon

20.04.2012 17:20
Orzołek
27
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

@czesip389
Ja mam Koss'y UR40 - otwarta konstrukcja, teoretycznie nie zapewnia izolacji. Jeśli jednak słucham muzyki to ktoś dopiero jak w moim pokoju coś powie głośno to go usłyszę ( a nie słucham głośno muzyki IMO ). Więc moim zdaniem nie ma co przesadzać z tą izolacją chyba, że masz komputer w korytarzu, albo wkurzającego psa/wiercącego sąsiada.

20.04.2012 18:59
28
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Znowu wielkie dzięki za odpowiedzi. Mam takie pytanie, pytam z czystej ciekawości: miałem ostatnio w Saturnie na uszach słuchawki Philips O"NEILL SHO9561/10, one mają świetną izolacje, jak ktoś by mi zatkał uszy. I pytanie - czy jakość dźwięku jest dobra w tych słuchawkach? Szkoda że kosztują aż 2 stówy, ale jeśli naprawdę świetny dźwięk będą miały, to chyba rozważę ich zakup. :>

20.04.2012 19:44
Orzołek
29
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Za taką kasę już lepsze będą CAL! Podobno genialna jakość dźwięku i bardzo dobrze izolują.
Jeśli te Philipsy byłyby dobre to myślę, że więcej byłoby o nich informacji - chyba, że to jakiś nowy, nietestowany model. Ja bym jednak nie ryzykował -
http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=p&string=Creative+Aurvana+Live

21.04.2012 10:21
30
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Aha, dzięki ;)

Rzucę dzisiaj monetą i dokonam wyboru, GameComy lub SuperLux'y. Bo ponoć te plantonty są jako/tako z gamingowych... Tak mówił bodajże techfanatyk :D

Dzięki wielkie wszystkim za opinie, i za porady. Wszystkie opinie bardzo mi pomogły. Dzięki i pozdrawiam.

Forum: Słuchawki do 120 pln