Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Słabo wydajny pc CS GO

17.03.2015 08:01
1
wuzimeek
2
Legionista

Słabo wydajny pc CS GO

Witam, mam problem z fps w cs go, moja specyfikacja:

win 8.1 64x
procesor i5 4460
karta nvidia geforce 705
ram 8gb

Komputer mi wyciaga po 30-40 fps na niskich detalach, nie wiem jest to wina słabej karty graficznej? Podobno do cs'a wystarczy w miare okej procesor i karta może być słabsza. Proszę o pomoc:)

17.03.2015 09:42
Legion 13
2
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Do dzisiaj nie wiedziałem że istnieje takie coś jat gt 705(nie mogę tego nazwać kartą graficzną bo 720m by się obraziły). Raczej twoja zintegrowana grafika(intel 4600) będzie od niej wydajniejsza. Spróbuj odpalić gre na integrze. Komputer ogólnie masz dobry, procesor powinien poradzić sobie ze wszystkim a na pewno z wiekszoscia, tylko ta "karta graficzna".

17.03.2015 13:59
3
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

Hej, a mógłbyś mi powiedzieć jak odpalić grę na integrze?

17.03.2015 14:43
4
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

Mam tylko 1 karte graficzną.

17.03.2015 17:04
Legion 13
5
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Po pierwsze sprawdź czy masz minimalne ustawienia w CS, jak zmiana na minimalne nic nie pomoże to możesz próbować z integrą (według YT twoja integra daje rady w FHD w ponad 60FPS)

Po pierwsze możesz spróbować podłączyć monitor do wejścia na płycie głównej a nie na karcie graficznej, podobno na niektórych płytach głównych to wystarcza żeby komputer uruchomił się na integrze.
Jak to nie zadziała to musisz znaleźć w BIOSie opcje dotyczące zintegrowanej karty (u mnie jest to Onboard Graphics, ale w każdym biosie może nazywać się to inaczej) i jeśli ta karta jest wyłączona to włącz ją, zapisz opcje i wyjdź z biosu, przełącz monitor na płytę główną i sprawdź czy działa.
Jak to nie zadziała to jeszcze możesz mieć w biosie opcję odpowiedzialną za wysyłanie obrazu na pierwszy monitor (powinny tam być opcje w stylu PCIE1/PCIE2 i coś jeszcze u mnie za zintegrowaną kartę odpowiada IGFX)

17.03.2015 17:28
6
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

okej, tylko powiedz mi jak to wpisać w youtube, nie ogarniam o co chodzi z tą integrą:) Wytłumacz proszę.:)

17.03.2015 17:43
Legion 13
7
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Dobra zostawmy tą integrę na razie. Wejdź w bibliotekę steam, kliknij prawym na CS-GO, później właściwości, ustaw opcje uruchamiania i wklej tam to: -lv -noaafonts
Tylko się nie przestrasz, pierwsza opcja to wersja low violence (wrogowie poddają się zamiast umierać i nie ma krwi) a druga zmniejsza jakość czcionek. Niektórym pomaga, tylko pamiętaj żeby mieć ustawione wszystko w opcjach na minimum.

17.03.2015 18:13
8
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

mam detale najniższe, bez poprawy te komendy, 40-50 fps i nie ma wogóle płynności gry, na dodatek jak rzuci ktos flesha, lub smoga to mam 20-25 fps jak patrze na to:/

17.03.2015 18:24
Legion 13
9
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Sprawdź czy masz włączoną kartę zintegrowaną:
Prawym na Mój Komputer>Włściwości>Manager Urządzeń, jak w zakładce karty graficzne będą 2 karty (Intel HD4600 i GT705) to znaczy że zintegrowana jest włączona. Jak będzie tylko 1 (GT705) to musisz włączyć zintegrowaną kartę w biosie.

Jak masz włączoną kartę zintegrowaną a komputer nie ma plomb to wyciągnij z niego kartę graficzną a monitor podłącz do płyty główniej, komputer powinien wystartować na integrze. Jak masz zaplombowany komputer albo drugiej karty nie ma w managerze urządzeń to podaj tutaj model płyty głównej, bez tego nie ma szans na dokładną instrukcję co zmienić w biosie.

17.03.2015 18:34
10
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

Mam tylko GT705, model płyty głownej to Dell inc. 088DT1

17.03.2015 19:01
Legion 13
11
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Więc masz gotowy PC od Della. Nie mam zielonego pojęcia jak mogą nazywać się opcje odpowiedzialne za zintegrowaną kartę w ich biosie, nawet nie wiem czy jest możliwość włączenia tej karty. Musisz wejść w bios(zazwyczaj poprzez naciśnięcie Delete podczas uruchamiania komputera) i znaleźć opcje dotyczące zintegrowanej karty(jeśli istnieją). Jak znasz angielski powinieneś sobie poradzić. Najlepiej byłoby jakby znalazł się ktoś kto miał styczność z biosem della i wie gdzie znaleźć te opcje. Tak na odległość dość ciężko pomóc, zwłaszcza jak się czegoś na oczy nie widziało :D

17.03.2015 19:07
12
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

Eh, no nie wiem może zobaczę ten bios, a sprawdzam aktualizacje tego kompa i mam 1.5gb do pobrania aktualizacji - myślisz, że to coś może poprawić? Czy to są zbędne aktualizacje internetu explorer i innego syfu, którego nie używam?

17.03.2015 20:15
Legion 13
13
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Aktualizacje raczej nie dadzą nic, tu po prostu karta graficzna nie daje rady. Możesz spróbować je zainstalować, raczej nie zaszkodzą.

17.03.2015 21:02
14
odpowiedz
wuzimeek
2
Legionista

Masz jakiś pomysł co bym mógł zrobić w tym przypadku z tą kartą?

Forum: Słabo wydajny pc CS GO