Specyfikacja komputera
Mainboard : MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD 870-C45 (MS-7599)
Chipset : AMD 770/870
Processor : AMD Phenom II X4 955e 3200 MHz
Physical Memory : 8192 MB (2 x 4096 DDR3-SDRAM )
Video Card : AMD Radeon HD 6800 Series (HD6870)
Hard Disk : SAMSUNG HD103SJ ATA Device (1000G
DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15
CD-Rom Drive : DTSOFT Virtual CdRom Device
Monitor Type : LG Electronics W2261 - 24 inches
Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter
Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit)
DirectX : Version 11.00
Windows Performance Index : 5.9 on 7.9
Zasilacz : SeaSonic M12II 520 Bronze 520W ATX12V
Jak w temacie gry przycinają mimo , że mój komputer powinien to udźwignąć.
System jest czysty niedawno instalowany , sterowniki najnowsze, wiatraczki wyczyszczone.
Nie ukrywam , że mój komputer do najsliniejszych nie należy ale przycinki łapały na ultra w grach takich jak skyrim far cry 3 czy wiedzmin 2 , starcraft 2 HotS nowy Tomb Raider ,a na te gry mój komp jest jak najbardziej odpowiedni stad też pytanie czy może w moim kompie zauważacie jakiś słaby punkt , który należy wymienić ,a którego ja nie zauważam ? w sumie mało ram jest może to właśnie to ?
Dodam , że po 2-4 minutach gry w w/w gry czy którąś inną bardziej wymagającą grę wiatraczek chodzi jak suszarka , a jest to cichy model : [link] dlatego niepokoją mnie te hałasy , ale temperatury są jak najbardziej niskie i zadowalające.
Naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje , w sumie odkąd złożyłem sobie tego kompa tak się dzieje ale wtedy nie miałem czasu na grę więc nie głowiłem się nad tym , teraz mam wiecej czasu i to jest bardzo denerwujące.
Dodam , że co do Skyrima mimo wgraniu całej masy patchy modów i ulepszeń nic nie pomagało , a gra jest najbardziej stabilna na v 1.1.21.
Gry oczywiście oryginalne.
Far Cry 3, Wiedźmin 2, Tomb Raider - ja również nie mam płynnej rozgrywki na ultra w tych grach pomimo lepszego sprzętu od twojego i w dodatku podkręconego.
Nie dziw się, ale technologie sprzętowe szybko się starzeją, nowsze gry potrzebują lepszego sprzętu, a niektóre przycinają pomimo najlepszych komponentów np. Far Cry 3.
Najsłabszym punktem Twojego komputera jest procesor, w dodatku niepodkręcony. Ten Phenom to w dzisiejszych czasach absolutne minimum, aby grać komfortowo na wysokich detalach. Najlepiej go podkręcić ile wlezie.