Windows 7 dla studentów za darmo!
Rozeszło się po świecie (w tym i po Polsce), że studenci w Wielkiej Brytanii mają super, bo za 30 funtów mogą sobie kupić Windows 7.
Windows 7 w tej cenie dostępny jest w wersjach Home Premium i Professional. Przy czym wymaganiem jest posiadanie adresu mailowego z dowolnej uczelni oraz oryginalnego oprogramowania Windows Vista lub Windows XP.
No i właśnie ? po wielu blogach, serwisach, blipach i twitterach rozniosła się oferta z UK, ale nie bardzo już ktoś wspomniał, że my dla studentów w Polsce mamy jeszcze ciekawszą ofertę.
W Polsce za darmo???
Otóż każdy student uczelni technicznej (tak to jest jedno z wymagań) może uzyskać dostęp do programu, który nazywa się tajemniczo MSDN AA.
A w tymże programie takiego Windows 7 można dostać ZA DARMO. A może macie ochotę za darmo dostać Windows Server 2008 R2 albo Visual Studio? Też nie ma problemu.
Ograniczeniem jest tylko to, że produktów tych nie można wykorzystać w komercyjnych działaniach. Ale za to posiadane przez Was oprogramowanie będzie jak najbardziej LEGALNE.
No i jak? Która oferta lepsza? Decyzję już zostawiam Wam, a po szczegóły odsyłam na właściwą stronę.
I zapraszam do pobrania Windows 7 za darmo! :)
A wiec skad moge pobrac takiego Windowsa? Prosze o link, bo szukam na tej stronie i nie moge znalezc...
"Otóż każdy student uczelni technicznej (tak to jest jedno z wymagań)"
Nieprawda... Moja uczelnia (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu), a konkretniej - niektóre wydziały, również miały dostęp do MSDNAA :P
"A wiec skad moge pobrac takiego Windowsa?"
Możesz pobrać, jeśli twoja uczelnia współpracuje z microsoftem w tym zakresie. Musisz sie dowiedzieć u siebie. Jeśli tak, to muszą ci założyć konto i wtedy będziesz mógł pobierać.
Ja się loguje tutaj: http://msdn62.e-academy.com/aewp_weie/ ale każda uczelnia ma chyba osobno generowany link. Chociaż mogę sie mylić
Otóż każdy student uczelni technicznej
I tutaj się mylisz. To uczelnia/władze wydziału decydują o tym.
Na Politechnice Wrocławskiej nie wszystkie wydziały mają, a niektóre dają ci konto (tak, dają - sam nie dasz rady założyć) dopiero na drugim roku.
edit -> link podaje uczelnia, albo M$ w mailu. nie ma jednego linku, bo nawet w obrębie tej samej uczelni dwa wydziały mają dwa zupełnie różne linki, w żaden sposób nie połączone ze sobą.
Nihil novi, jeśli ktoś ma takie coś na uczelni to i tak o tym wie, u mnie jeszcze licencje Mathematici są i innych śmiesznych programów za darmo, ale akurat nie chciało mi się za nimi łazić, tylko konto w MSDNAA sobie załatwiłem, może teraz mi się przyda Mathematica do metod numerycznych to się pomyśli ;)
Na Politechnice Poznańskiej, wszystkie wydziały prócz Architektury mają dostęp do darmowego Windowsa. Tak więc widocznie kwestia uczelni..
To kwestia uczelni. Uczestnictwo w MSDNAA nie jest darmowe i wymaga oplacania "abonamentu" przez uczelnie. W zaleznosci od wybranego pakietu studenci maja dostep do roznych programow. Dlatego nie wszystkie biora w tym udzial.
Phi... Ludzie do których jest ten program adresowany już od dawna z niego korzystają, a zadając pytanie: skad moge pobrac takiego Windowsa? pokazujesz tylko że do takich ludzi nie należysz.
Wszystkiego można się dowiedzieć od władz wydziału.
Poza tym sam system Windows to pikuś przy innych bardzo przydatnych i baardzo drogich programach dostępnych w programie.
Pełna lista:
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/subscriptions/index/default(en-us).aspx
Mnie najbardziej w MSDNAA wkurza brak darmowego Office'a, ale elementy typu np. Access mam co ciekawego czy jakiś Sharepoint.
a konkretniej - niektóre wydziały
czyli pewnie te, które mają do czynienia w jakimś stopniu z przedmiotami informatycznymi.
W każdym razie trzeba pytać w dziekanatach. Nie każdy wydział bierze w tym udział.
Tak, korzystam już z Windowsa z programu MSDNAA od pół roku.
[10] -> niekoniecznie, ja jestem na wydziale Inżynierii lądowej i geodezji.