Macie już siwe włosy? U mnie, mimo teoretycznie młodego wieku, zaczęły się pojawiać co mnie niesamowicie drażni :< Nie wiem jak im przeciwdziałać, przecież wyrywać ich nie będę...Co mnie zastanawia mój ojczulek, wcale nie ma jakoś dużo siwizny na głowie. Nie wiem skąd to się wzięło u mnie. :/ Najlepsze było tłumaczenie mamy "Za dużo w te stresujące gry grasz!" muahaha
pamiętaj - lepiej osiwieć niż wyłysieć :D
Poza tym - może faktyczny ojciec jest siwy? :D
Poza tym - może faktyczny ojciec jest siwy? :D
O żeż ty, żarcik się wyostrzył, hohoho :P
Teraz albo farbka albo bycie wiedźminem
zaczęły się pojawiać co mnie niesamowicie drażni
Drażnić to Cię dopiero zaczną, gdy zaczną pojawiać się na klacie ;)
Graf_0 ....o kurde, dałeś mi do myślenia haha.
Nie chcę być wiedźminem, ale farbowanie włosów? To dopiero by się wszyscy zdziwili. ;)
Ja mam 21 lat i już kilkanaście siwych włosów sobie wyrwałem z czachy... ale ja mam problem z łuszczycą ( to dopiero katorga) leczyłem juz 4 razy i żadna kuracja nie pomogła ( 4 wizyty u różnych dermatologów) , nie wiecie jak to jest wkurzające jak stale swędzi cię czacha i zdrapując te zółte łuski z głowy, pozbywam się wielu włosów dziennie
znajomi śmieją sie trochę ze mnie, bo wygląda to nieco komicznie, po bokach i z tyłu włosy gęste, a na górze rzadkie tak, że widać skórę, jeszcze trochę i się opitolę na łyso
Mój kuzyn miał już w wieku 17 lat mały pukiel siwych włosów na głowie. :P W większości wynika to z genetycznego punktu, ale stres też swoje robi.
[7] To niestety nie łupież i nie da się tego wyleczyć (coś o tym wiem). Jedyny ratunek na mniejsze "sypanie się" z głowy, to częsta zmiana szamponów, nie używanie tych na łupież oraz przepłukiwanie głowy octem z wodą.
Proszę się nie śmiać, ale...właśnie czytam o szamponach koloryzujących dla mężczyzn i brzmi to rozsądnie. :p