Dobry wieczór
oddałem konsole do serwisu bo nie czyta płyt, dzisiaj odebrałem konsolę i płyty czyta ale po kilku minutach konsola się wyłącza!
Za wymianę głowicy BR zapłaciłem duże pieniądze ,nie poto źeby znowu im płacić za przegląd i wymianę zaś jakiejś części.
Jakie mam prawa?
Ps4, 5 stów
Masz dwa lata rekojmi. Jesli nie zepsules konsoli i nawet jakbys kupil ja w dniu premiery, to nie wiem czemu placiles? Co to za sklep w ogole?
Oddałem do serwisu płatnego a nie na gwarancję bo mi spadła i nawet nie dałem do sklepu gdzie kupiłem bo to bez sensu jak gwarancja nie tyczy mechanicznych
No to faktyczne warto powalczyć.
W przypadku PS3 powiedziałbym, że pewnie nie docisnęli, którejś taśmy, ale PS4 jeszcze nie rozbierałem i nie wiem czy może być w tym przypadku podobnie.
Poczytaj o reklamowaniu usług, znajdziesz opisy podobnych przypadków gdzie naprawiając jedną rzecz ktoś wyrządzał inną szkodę.
Mialem napisac szybka i miazdzaca odpowiedz ale post nr 5 zabil mi klina. Z jednej strony jezeli przed serwisem sie nie wylaczala a po naprawie tak - to oddaj z powrotem i niech naprawiaja co zepsuli...
ALE - wylaczanie sie konsoli moze byc nastepstwem upadku. Mikropekniecia na plycie glownej itd itp...
Nie wiem co doradzic.
No to lipa z tym upadkiem. Ja bym reklamowal usluge w serwisie. Trudno jednak powiedziec czy to oni cos zwalili (moze problem z chlodzeniem?) albo rzeczywiscie upadek zrobil wiecej szkod?
Poszukalem po necie i jak odlaczylem router wifi od gniazdka to z godzinę pogralem i działa, zobaczę jutro jak cały dzień spędzę z wiedźminem
500 zł dałeś za wymianę lasera w PS4??? To chyba jeszcze w pakiecie musieli panienkę dorzucić na dwie godziny. Nowy laser na Allegro kosztuje 149 zł, do tego najwyżej 50 zł za wymianę. Czyli dałeś się wydymać na 3 stówy i nadal nie masz sprawnej konsoli.