Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Seria Grand Theft Auto - które radio najbardziej pokręcone?

15.07.2015 19:17
IGG
1
IGG
60
Hohner
Image

Seria Grand Theft Auto - które radio najbardziej pokręcone?

Mam pytanie do kogoś kto przesłuchał wszystkie stacje radiowe w serii GTA, może ktoś taki się znajdzie ;) Które radio i w której odsłonie cyklu ma najwięcej dziwnych, śmiesznych, niedorzecznych rozmów, telefonów od słuchaczy i reklam? Muzyka mnie nie interesuje :)

15.07.2015 19:31
2
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Nie pamiętam która stacja ale na pewno najwięcej tego było w GTA 3 i VC.

15.07.2015 19:58
piokos
3
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

z VC: K-Chat i VCPR
SA: WCTR
IV: WKTT Talk Radio
III: Chatterbox 109

te pamiętam

15.07.2015 20:11
baksleszek
😊
4
odpowiedz
baksleszek
39
Mustard Race

W stacjach radiowych od pierwszego gta do gta3 leciały w większości utwory napisane specjalnie na potrzeby gry, taka ciekawostka. Pamiętam też, że w gtaIV w stacji vladivostok fm był fragment, w którym dzwoniła polka, która się przedstawiła jako "Krystyna from Poland" i mówiła "ja uwielbiam tą radiostację", ale jej wymowa raczej świadczyła o tym, że do tej kwestii nie zatrudnili polki, dziwny akcent.

Jako jedną z najdziwniejszych stacji radiowych zapamiętałem radio espantoso z Vice City.

15.07.2015 20:43
IGG
👍
5
odpowiedz
IGG
60
Hohner
15.07.2015 20:55
👍
6
odpowiedz
mpk794
42
pickleweasel

Jeśli chodzi o te "niemuzyczne" to VCPR bije resztę na głowę.

15.07.2015 23:32
HUtH
7
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

super były te radia gdzie był ten jakiś latynoski prowadzący i gadał jakby miał zaraz zejść. W VC i SA był na pewno.
W czwórce WKTT m.in. z sędzią Gradym rozwala system, z drugiej strony politycznej PLR też przewrotne mocno. Integrity z jakimś celebrytą co robi wywiady uliczne również beka. Choć audycja z wróżką na jednej stacji także mega. Muzycznie 4 taka trochę lipna, głównie słuchałem stacji z hardcorem, elektro, rasta muzą i elektroniką, reszta nieprzekonująca. SA i VC fajniejsze pod tym względem imho i też śmieszne na maksa wywiady, w VC pamiętam konfrontacje jakiejś gotyckiej samobójczyni z jakimś guru rozwoju osobistego bodajże, ogólnie to czasem można sobie jeździć tylko, żeby radia posłuchać :P Z trójki nie pamiętam nic, oprócz tego, że była tam jedyna sensowna stacja z muzyką klasyczną, co fajnie było sobie włączać jeżdżąc czarnymi gablotami mafii.
Natomiast najbardziej znienawidzona stacja to ta z jakimś pakistańskim czy hinduskim graniem, masakra...

15.07.2015 23:36
cswthomas93pl
8
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Zdecydowanie radio w Vice City :)

16.07.2015 06:34
Cobrasss
9
odpowiedz
Cobrasss
208
Senator

:D Trudno tak wykazać jedno, ale lubię te z Lazlow,em

Lazlow:I know who the mascot for Iron Maiden is...
Couzin Ed: Who!?
Lazlow: It's a puppy!

Albo

Caller: I'm promoting my organization, Citizens Raging Against Phones.
Lazlow: Crap? Your organization is called CRAP? How many people are there in this crap?
Caller: Citizens are raging against phones!
Lazlow: How many people?
Caller: There are three of us. It's hard organizing meeting without the phone. We've had to resort to carrier pigeons and they keep disappearing.

A ktoś wczesniej gadał
Pigeons. Pigeons are good too, sometimes, they come with notes attached, just like a fortune cookie with wings

Forum: Seria Grand Theft Auto - które radio najbardziej pokręcone?