Niedawno zakupiłem dysk wymieniony w tytule do mojego stacjonarnego PC lecz jak się okazało jest od dość bardzo słyszalny szczególnie podczas instalacji czegokolwiek.. w internecie czytam właśnie o dysku i z tego co widzę uznawany jest za cichy dysk chyba, że te odgłosy do tego się zaliczają. wcześniej miałem F3 500GB, który był o wiele cichszy.
czy ma ktoś może taki dysk i może się wypowiedzieć na temat jego pracy ?
świetnie! i czego oczekujesz od nas?
Może spowodowane jest to wibracjami obudowy, tam gdzie masz śrubki montażowe załóż małe gumowe uszczelki, sam miałem tak wyciszony stary dysk, różnica była spora w głośności pracy.
domin - jak pisałem swojego posta to nie był jeszcze twój edytowany. Nie było żadnego pytania :]
Głupie pytanie, ale jak bardzo słyszalny jest ten nowy dysk?
Występują z nim jakieś problemy? Muli, wyskakuje sprawdzenia dysku, system głupieje?
Jeśli mocno Ci to przeszkadza to śmiało na gwarancje, miałem przypadki kiedy dysk troszkę głośniej pracował, ale to wiązało się też z tym, że był po prostu w złej kondycji.
nie, nie ma z nim żadnych problemów. dysk jest oczywiście nowy i nie posiada żadnych uszkodzonych sektorów z tego co widziałem w HD tune. spróbuję sposób Manstein'a
Najwyraźniej Twój egzemplarz tak ma. Moje nie są GREEN i są praktycznie niesłyszalne. Dużo zależy od obudowy i mocowania. Jak nie padnie, to będziesz musiał przywyknąć.
niestety nie idzie tam włożyć żadnej gumowej podkładki w celu wyciszenia. trudno za jakiś czas kupię sobie jeszcze jeden dysk najlepiej SSD a ten zostawię po prostu do plików i mniej ważnych rzeczy. śrubki od dysku były tak mocne, że podczas dokręcania w jednej ukręcił się "łepek" ...