Zalozmy ze kupilem gre, mam kod i zlamala mi sie plyta.
Czy mozna gdzies legalnie sciagnac obraz samej plyty?
Legalne ściąganie obrazu płyty? Brzmi absurdalnie. Czego byś nie pobrał to i tak będzie na zasadzie wstawki np. w zatoce.
Oczywiscie, ze mozna. Czy jest to zgodne z prawem to inna bajka, bo najczesciej potrzebujesz witaminki do dzialania, a ta juz narusza umowe licencyjna.
Skoro kupiłeś już raz grę... czym się przejmujesz?
TPB nie jest nielegalne, nielegalna jest część wstawek.
Co nielegalnego jest we wstawkach darmowej muzyki, ebooków czy darmowego oprogramowania w sieci torrentowej?
Legalne ściąganie obrazu płyty? Brzmi absurdalnie.
Robienie obrazów swoich płyt też jest absurdalne? :)
Zalozmy ze kupilem gre, mam kod i zlamala mi sie plyta.
Kontaktujesz się z dystrybutorem danego tytulu, opisujesz problem, wysyłasz połamana plyte, otrzymujesz nowy egzemplarz.
Po co sciagac?
Po co sciagac?
Szybciej, latwiej i bez pierd.... kupujac gre kupujesz licencje, nie ma znaczenia z czego zainstalujesz :P
Kontaktujesz się z dystrybutorem danego tytulu, opisujesz problem, wysyłasz połamana plyte, otrzymujesz nowy egzemplarz.
Może jak jest się na rencie i ma się całe wolne dnie to by było to w zasięgu rozsądku- nikt normalny nie będzie się pieprzył z takim czymś.
Jest prawo że dystrybutor ma obowiązek dostarczyć nowe nośniki? Cenega chyba miała opcję kiedyś dosłania nowych płyt, wymieniłem u nich jedną lata temu- na starcie sam transport to kilkanaście złotych.
Pytanie Po co sciagac? chyba jasno sugeruje że to ironiczny post, więc nie wiem po co sam się rozpisuje :)
Nie, to nie jest ironiczny post, on niestety tak na serio.Naprawde biedni ludzie sa.