Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: sanbdoxowe gry PC z zamkniętymi strefami/budynkami

27.02.2013 21:17
1
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

sanbdoxowe gry PC z zamkniętymi strefami/budynkami

Jakie znacie gry PC, w których są jakieś budynki, pomieszczenia, sklepy, cokolwiek, do których nie mamy wstępu, bo przykładowo gramy czarnoskórym bohaterem w czasach, w których był wolnym człowiekiem, ale wyrzucali go z hoteli i nawet z toalety na stacji benzynowej nie mógł skorzystać. Albo gramy np. hindusem, który popłynął statkiem do Afryki, do kolonii brytyjskich i jeśli kupił bilet pierwszą klasą w jakiś sposób, to w pociągu i tak go wyrzucali do trzeciej klasy mówiąc, że nie może być w pierwszej pomimo biletu. Podobnie z hotelami, gdzie większość hoteli wyrzucało go, a jeśli jakiś hotel go przyjął, to osoba prowadząca hotel mówiła temu hindusowi, że nie może zejść na dół, by zjeść jedzenie z białymi, bo mogą poczuć się urażeni/obrażeni i że jedzenie dostanie do pokoju, ale jak wiemy z autobiografii np. Mahatmy Gandhiego, facet z hotelu później wrócił do Gandhiego i powiedział mu, że zapytał się białych, czy nie mając nic przeciwko, by jadł z nimi i na szczęście nie mieli nic przeciwko i zjadł jedzenie z nimi, ale w pociągach bywało, że pobił go ktoś, wiele razy wypraszano go z przedziału itd, doświadczył wielu rasistowskich sytuacji, raz nawet groziło mu to, że tłum go co najgorsze spróbuje zabić, ale eskortował się z domu, policja mu w tym pomogła, przebrał się i wyszedł cało z tego. Spotkał też hindusów, którzy byli pobici, jeden miał powybijane zęby, bo jakiś głupi białas tak go pobił.

Ale do rzeczy, wiem, że na 100% nie będzie takich gier, bo twórcy gier wolą robić jakieś proste gry dla dzieciaków więc zadowoli mnie gra, gdzie, tak jak wspomniałem - są jakieś miejsca, które są pilnowane przez strażnika lub pracownika, żołnierzy, policję, czy kogokolwiek i nie możemy tam wejść, ale dobrze by było, gdyby można było taką osobę jakoś przekonać (łapówka? przebranie się za kogoś? podszycie się? rozmowa zwykła? wkradnięcie się do środka przez okno? albo przez drzwi, gdy strażnik odejdzie? albo jak w gimbu-grach przez szyb wentylacyjny, który w wielu grach jest wszędzie w paru miejscach na jeden budynek, nawet najpilniej strzeżony?). Można by też zabić strażnika/strażników, ale chciałbym, by w takim miejscu był realizm jakiś większy, bo nie lubię gier, gdzie mamy 4, 6 strażników, my jesteśmy sami i potrafimy wyrżnąć ochronę choćby nie wiem jak silna była.

27.02.2013 21:44
X@Vier455
2
odpowiedz
X@Vier455
118
Szynszyl

Jedyne co mi się rzuca od razu na myśl to Watch Dogs premiera 2013 :)

27.02.2013 21:48
Mr.B-F
3
odpowiedz
Mr.B-F
107
Generał

pierwsze co mi przyszlo na mysl to zeszloroczna gra dishonored. poczytaj o niej w necie i zobacz filmiki na yt. powinno byc ok chociaz sam w nia nie gralem.

edit: widzialem kiedys material z tej gry. gosciu pokazal budynek do ktorego nie mozna sie dostac bez uzycia sily bo byl pilnowany przez straznikow. mozna jednak kombinowac innymi sposobami np. zeskakujac z dachu sasiedniego budynku na balkon docelowego. sa tam tez rozne magiczne moce dzieki czemu mowil o mozliwosci zmiany czy tam przejecia kontroli nad mysza i dostaniu sie do srodka kanalami. pewnie to cos dla Ciebie.

edit2: seria metal gear solid to straznik na strazniku, szyby wentylacyjne itp itd.

27.02.2013 22:48
4
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

w Dishonored grałem, 7/10, ogólnie niezła gra, ale po jakimś czasie już marzy się koniec gry lub kolejna rozmowa, bo trochę nudzi się z czasem to ciągłe skradanie. Klimat gra ma dobry.

A na Watch Dogs też czekam, bo gameplay podobał mi się pomimo braku realizmu. Oby optymalizacja była w miarę normalna (czyli najlepiej jakby działała jak far cry 3, gta 4 itd).

27.02.2013 23:02
Roniq
5
odpowiedz
Roniq
110
Unknown

Ogarnij się z zakładaniem tych tematów...

27.02.2013 23:10
6
odpowiedz
zanonimizowany869534
4
Generał

Twoje wątki już mnie naprawdę irytują. Nic na tym forum nie robisz poza zakładaniem 1756463 wątku o poszukiwaniu gier, każdy wątek z coraz większymi kryteriami wziętymi z kosmosu. Bardzo słaby sposób na trollowanie

Forum: sanbdoxowe gry PC z zamkniętymi strefami/budynkami