Witam. Planuje kupno tableta, który służyłby głównie do internetu i czasami trochę do gier. Zastanawiam się nad Galaxy Tab 4. Czy to dobry wybór? Chciałbym, aby urządzenie było płynne i aplikacje dobrze na nim działały.
Jasne, że dobry wybór. Galaxy Tab są świetne i ich ekrany przemawiają. Polecam jak najbardziej!
W życiu bym nie kupił tableta z Androidem. Wystarczy mi wrażeń z SGS 3. Androida i iOS dzieli przepaść, a nowy iPad mini ma w dodatku topowe podzespoły, do których galaxy tab nie ma startu. 2 GB ramu w androidzie odpowiadają tak mniej wiecej 512 MB ramu w iOS. W SGS mam właśnie te 2 GB i nawet nie chcę myśleć jakby to miało działać z mniejszą ilością pamięci.
Google Play nie ma nawet 10% aplikacji z AppStore, wygrywa co prawda w statystykach, ale tylko dlatego, że nie ma kontroli jakości aplikacji i są tam miliony studenckich śmieci.
Jedyne w czym wygrywa Android to łatwość piracenia filmów, muzyki i aplikacji. Dlatego jest tak popularny w naszym kraju.
Dlatego pytam sie autora o fundusze. Sam mialem Nexusa 7 i szybko wymienilem go na ipada air. Tu nawet nie ma co porownywac obu urzadzen i systemu. iOS jest poprostu znacznie lepszy
Nie, nie warto.
Te tablety są po prostu kiepskie, tak jak Galaxy Taby 3. Mają lepszy procesor, ale nadal syfiaste ekrany z niską rozdzielczością.
Napisz ile masz do wydania i jaki rozmiar cie interesuje, to pomyśli się nad czymś lepszym.
Za tyle spokojnie kupisz nowego iPada mini, i to będzie najlepszy wybór jeżeli chcesz na tablecie grać.
We wszystkich innych zastosowaniach również sprawuje się świetnie.