Hej. Kupiłem sobie nową kartę graficzną. RTX 2070 Super Gaming OC od GIGABYTE. Zamontowałem, zainstalowałem sterowniki i wszystko byłoby super gdyby nie ich aplikacja Aorus Engine. Otóż jest to aplikacja dołączana na płycie do karty graficznej. Służy głownie do podkręcania karty. W większości przypadków gdy uruchomiona jest aplikacja to komp się wiesza( nie w grze tylko na pulpicie) Myszka laguje jak chora, ekran staje się czarny i nie pomaga nic tylko twardy reset blaszaka. W końcu udało mi się odinstalować program i wszystko działa jak należy. Chciałbym móc podkręcić sobie kartę jak daje taką możliwość. Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Ew. znacie jakieś inną aplikacje godna zaufanie do OC, która byłaby kompatybilna z tą kartą?
P.S Na pewno to nie wina sprzętu, bo bez aplikacji gry śmigają super. I na pewno też nie jest to za słaby zasilacz bo jest rekomendowany 650W, a ja mam 750W
MSI afterburner który instaluje się razem z Riva tuner ( jeśli pobierasz z oficjalnej strony producenta)
Ściągnij nową wersję Aorus Engine i sprawdź jak się będzie zachowywać.
https://download.gigabyte.com/FileList/Utility/vga_utility_aorus_setup_v1.7.6.exe
A ja w Palicie mam tak że żeby sterować oświetleniem muszę mieć Thunder Master, jest strasznie zbugowany i za każdym razem żeby karta świeciła na niebiesko muszę go włączać przy starcie Windowsa, dopiero wtedy ustawia na niebieski. A jak dam żeby włączał się sam przy starcie Windowsa razem z MSI Afterburner bo mi steruje wiatrakami, to kolidują ze sobą tak że jeden wentylator w karcie przestaje działać, albo w ogóle się załącza. Karta działa wtedy na jednym...