Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: rocket league - pytania

26.12.2015 16:43
1
szorek123312312
1
Junior

rocket league - pytania

Witam mam kilka pytań odnośnie rocket league gdyż jest teraz na przecenie steam i zastanawiam się nad jego kupnem :D
1. Czy dlc do tej gry dużo pomagają? Dają jakąś przewagę na przeciwnikiem?
2. czy gra jest pay2win?
3. czy mogę grać z kolegą w drużynie niezależnie od rangi ( jeśli występuje) ?
4. w ilu możemy grać w jednej drużynie maksymalnie ?
Dzięki za odpowiedzi

26.12.2015 16:52
2
odpowiedz
Brain_
13
Legionista

1. Są czysto kosmetyczne.
2. Nie.
3. Tak.
4. W meczach nierankingowych 4 graczy. W rankingowych 3 graczy.

edit:
Chociaż po zastanowieniu się.. DLC wprowadzają nowe samochody, a każdy samochodzik ma inne hitboxy, przez co piłka odbija się trochę inaczej od każdego z nich. Ale samochodzik Merc którym najłatwiej strzelać bramki kiedy piłka jest na środku, jest dostępny w bazowej wersji gry.

26.12.2015 17:02
3
odpowiedz
szorek123312312
1
Junior

czy bardzo pomagają w grze te hitboxy uderzeń ?
czy są dostępne różne hitboxy uderzeń bez kupowania DLC ?

26.12.2015 17:09
4
odpowiedz
Brain_
13
Legionista

Ja bym się tym nie przejmował. Po prostu każdym samochodzikiem gra się trochę inaczej i trzeba popróbować który najbardziej będzie odpowiadać. W podstawce masz ich kilkanaście, a DLC prowadzają po jednym/dwóch nowych, ale traktuj je tylko jako zmiany kosmetyczne.

Ja osobiście nie zwracam większej uwagi na samochód jakim gram. Nie lubię tylko tych płaskich bo często przejeżdżam pod odbijającą się piłką zamiast w nią uderzyć. Ale to raptem 2 czy 3 samochodziki.

26.12.2015 17:21
5
odpowiedz
szorek123312312
1
Junior

Ogolnie polecasz grę?
jak z gameplayem ?

26.12.2015 17:54
6
odpowiedz
Brain_
13
Legionista

Trudno mi cokolwiek polecać bo nie znam ciebie i nie wiem co lubisz. Ja grę kupiłem jakiś czas temu i nie żałuję. Zresztą mam przegrane 83h - co dla osoby pracującej i ogólnie unikającej gier multi nie jest mało - a prawie każdego dnia odpalam żeby zagrać 2-3 mecze.

Trailery i gameplaye dość dobrze obrazują czego można się po tej grze spodziewać. Ja mogę tylko powiedzieć że przed kupnem obawiałem się tego że gra szybko mi się znudzi. Ale mecze są dość krótkie więc nie mączą, a tym samej są dość satysfakcjonujące.

Zastrzegam jednak że gram na padzie i raczej nie wyobrażam sobie grania w tą grę na klawiaturze.

Forum: rocket league - pytania