Witam, sporo dzieciaków bawi się teraz w kolekcjonowanie kart piłkarzy, trenerów, herbów itp. w Albumie "Road to Euro 2016" - http://allegro.pl/road-to-euro-2016-album-25-roznych-kart-godlo-i5371900649.html
sam załapałem ochotę na zabawę w to, jednak nei wiem za bardzo jak kupuję się te karty? (W kioskach? W jakichś tygodnikach? W chipsach?) czekam na odpowiedzi, gdzie najlepiej kupić album i jak (w czym) zdobywać karty?
Ja się w to bawię. Fajna sprawa, naprawdę. Fajne te karty są, dla samej kolekcji. Jak ktoś jest kibicem piłkarskim, to sprawia to radość.
Zazwyczaj dostaniesz je we wszelakich kioskach, salonach z prasą, tescach, carrefourach oraz księgarniach. Właśnie proponuję uderzyć do księgarni, bo tam jest największy wybór.
Jeżeli chodzi o album i karty, to najlepiej kupić jakiś większy zestaw. Jest taki mega pack i tam masz album, a do tego ileś saszetek, oraz takie karty limitowane oraz instrukcje, jak to wszystko wygląda. Często się opłaca też kupować właśnie po więcej saszetek. Na przykład płacisz 20 złotych, a za to masz 5 paczek (w każdej paczce jest sześć kart) i do tego dorzucana jest karta limitowana. Są różne takie zestawy, albo po prostu możesz kupić zwykłą, pojedynczą saszetkę, która kosztuje około 3.50.
Później są powtórki, ale wiadomo - można się wymieniać. Jeśli coś - pytaj. Odpowiem, jeżeli masz jakąś wątpliwość.
Jak już mówiłem, kupujesz w saszetkach, a zazwyczaj w saszetce jest sześć kart. Wiadomo, są karty bardziej powszechne oraz takie rzadsze, które ciężej zdobyć. Ze swojej strony - polecam. Co jakiś czas wydasz kilkanaście złotych i będzie ok.
EDIT: Np. jeżeli kupisz taki zestaw kart za 20 zł, to masz tam pięć saszetek po sześć kart + jedna karta limitowana (specjalna), czyli około 30 kart. Są różne zestawy. Najlepiej zobaczyć w matrasie, innych księgarniach i tych hipermarketach, jak i salonach z prasą. Album też można osobno kupić, ale w zestawie wychodzi to chyba lepiej.