Witam, mam pytanie odnośnie reklam google adsense na stronie. Czy opłaca się je umieszczać na blogu? Obecnie mam 100 wejść dziennie, oczywiście cały czas walczę o ruch:) Przy ilu odwiedzających użytkownikach dziennie, taka reklama jest opłacalna?
Mieć nie zaszkodzi tylko, że przy 100 wejściach dziennie to te 70 euro będziesz kilka lat zbierać.
ja mysle, ze te reklamy to sie nawet kwejkowi tak na dobra sprawe nie oplacaja
tzn. inaczej - oplacaja sie, bo nie maja innego wyjscia
ale to nie jest dobra kasa
Nie chce zaśmiecać reklamami mojego bloga... Czy rzeczywiście gra nie warta świeczki?
Ja nie mówię, że nie warta.
Żeby z tego była jakaś kasa musisz mieć dużo wejść.
Będą wejścia - będą kliknięcia. Będą kliknięcia - będą pieniądze.
Może merca za to nie kupisz ale na hosting da się uciułać.
No i nie musisz wciskać mnóstwa reklam. Jedna mała z boku strony wystarczy.
sporo zalezy tez od tematyki bloga, sa reklamy, ktore za klikniecie placa 3 grosze, a sa takie, ktore placa i ze 2 zlote, a im lepsza tematyka (biznes, prawo, podatki, technologie) tym lepsze reklamy
To z reklam dostaje się kasę od kliknięcie na nie, nawet przypadkowego? To już wiem czemu wyskakują tak jak pedofil z krzaków na małą dziewczynkę i często nawet klikając "X" przenosi na stronę :/ .
Google placi od 10 centow do nawet 1,5 Euro za klik (jesli odwiedzajacy jest zza granicy), wiec to jest bez watpienia najlepszy sposob zarabiania, poniewaz ich reklamy w przeciwienstwie do innych systemow, sa lepiej dopasowane tematycznie do strony. Problem w tym, ze google nie lubi okreslonych tresci, wiec potrafia czesto bez zadnego powodu zablokowac konto, np. oskarzajac i publikacje erotyki, choc dales jedynie kilka zdjec lasek, z ktorych zadna nie byla naga (cos jak galerie lasek na joemonsterze). Reklamy google nie moga byc umieszczane w wyskakujacych okienkach. Przy 100 odwiedzajacych dziennie, w kilka miesiecy mozesz spokojnie zarobic pare stowek. Nie beda to kokosy, ale pare groszy jak najbardziej.
Patrząc na to, że w adSensach średni CTR wychodzi na poziomie 0,1% (przy dobrych wiatrach), czyli z 1000 odsłon strony będziesz miał 1 klik, a więc tak na około 3 kliki miesięcznie (licząc na jedno miejsce z reklamą). Na moje oko szału nie ma :)