Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Razem łatwiej ! A6W ktoś chętny ?

05.11.2011 10:14
😜
1
E_G300
135
Damian

Razem łatwiej ! A6W ktoś chętny ?

Witam.

Zbliża się zima, święta czyli "przyrost masy" jak dla mnie. Aby temu zapobiec postanowiłem zacząć wykonywać Aerobiczna 6 Weidera oraz kurs 100 pompek. Są to ćwiczenia, które można wykonywać swobodnie w domu.
http://www.a6w.pl/
http://www.100pompek.pl/

Może znalazły by się osoby, które również chciały by popracować nad sobą przez okres zimowy ? :) Razem łatwiej będzie nam się trzymać cyklu !:P
Po wykonaniu testu pompek, który znajduję się na wyżej podanej stronie wyszło mi 29 jak dla mnie jest to wynik okropnie dołujący :P (zresztą na pewno nie tylko dla mnie ) Więc zachęcam nie zachęconych i czekam na odpowiedzi :)

05.11.2011 17:53
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany183253
54
Pretorianin

Mi wyszło 10 pompek ;) i jakoś się tym nie załamuję.

Trenowałem to i owo lata temu, od paru lat stagnacja. Czasem rower, b. rzadko biegi (b. b. rzadko). Zrobiłem swego czasu całą A6W i z tego jestem dumny (dodatkowo godzinka na rowerze stacjonarnym i całkowity brak cukru w diecie - cudo). Spróbuję raz jeszcze, tym razem połącze A6W z tym 100 pompek i mooże dorzucę coś jeszcze, jak mi coś wpadnie do głowy. Na razie zrobiłem test i tak na szybko Weidera, jednak i tak wszystko wyjdzie w praniu, czy będzie na to dostatecznie dużo czasu wolnego.

05.11.2011 17:55
dranzer8
3
odpowiedz
dranzer8
68
EXTERMINATE!!!

Wydaje mi się, że robiąc pompki czy brzuszki nie stracisz zbyt wiele tłuszczu.

05.11.2011 17:56
Coy2K
4
odpowiedz
Coy2K
112
Veteran

zamiast bawić się w sezonowe "odchudzanie" (tak swoją drogą samo A6W i pompki nie sprawią że Ci się oponka nie pojawi/zniknie) może lepiej wprowadzić to na okres całego roku hm ?

05.11.2011 18:03
5
odpowiedz
zanonimizowany701852
33
Generał

[4] ---> Gadasz bzdury. Uwierz mi, A6W skutkuje. Sam zrobiłem te 42 dni, a później drugie 42 dni dygałem (Odpuściłem za drugim razem przy 30, czy 20 którymś dniu).
A efekty uwierz, są zaje****e.
Tyle, że ja to łączyłem z biegami, jeździłem rowerem, ćwiczyłem z hantlami (Lub na siłce z sztangą itp.) i w dodatku taka dietka. A efekt na prawdę niezły.

A propos, nie lubię jakoś teraz tego okresu. Ani nie idzie pobiegać, bo zimno trochę, a o jeżdżeniu rowerem nie wspomnę. Jedynie to domowe ćwiczenia pozostają.

05.11.2011 18:06
kubicBSK
6
odpowiedz
kubicBSK
67
Legend

Robercik - Coy2K ma rację, samą "szóstką" brzuszka nie stracisz. Swoją oponkę mogłeś stracić wymienionym przez Ciebie bieganiem, jazdą na rowerze, czy też odpowiednim odżywianiem, ale nie A6W.

05.11.2011 18:44
👍
7
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

100 pompek jest zajeb....! Właśnie skończyłem robić dzień 3 z 60+ pompek. Zrobiłem w sumie coś około 300 pompek ^^. A zaczynałem... właściwie od zera. Pół roku ćwiczeń. Fakt, były wzloty i upadki, ale rezultaty są wspaniałe. O ile macie w sobie dość siły (głównie psychicznej) by dojść do końca - to będziecie z siebie dumni :). Teraz bez odpoczynku robię spokojnie 80 pompek. Jeszcze 2 tygodnie i będzie 100. W sumie już bym mógł chyba tyle zrobić, ale nie chcę zrobić sobie krzywdy.

Zrobienie 300 pompek zajęło mi jakieś 20 minut. Naprawdę warto, a najważniejsze: nie poddawać się.
I najlepiej pompki łączyć z podciągnięciami. Pompki - triceps i klata, podciąganie - biceps i plecy. Idealne uzupełnienie.
Co do podciągania: jeszcze w Czerwcu podciągałem się maks 4 razy. Teraz 25 bez odpoczynku ^^

05.11.2011 18:51
8
odpowiedz
zanonimizowany645553
3
Senator

Robiłem to 100pompek w wakacje. Powiem szczerze, że jest do dupy. Lepiej jest jak się codziennie regularnie robi po 30 np. w seriach po 10 albo mniej jak ktoś nie daje rady zrobić 10...Ważne by robić pompki dokładnie, klatką piersiową dotykając podłogi i nie unosić dupy do góry. Na początku jest trudno, nie potrafiłem zrobić nawet 3-4 prawidłowych pompek, trudno wyzbyć się nawyku unoszenia dupy do góry i robienia "półpompek" ale teraz robię na luzie 15 pełnych pompek, trening przerwałem w październiku. Teraz raz w tygodniu chodze na siłownie, polecam...

05.11.2011 20:11
The Wanderer
📄
9
odpowiedz
The Wanderer
99
apatryda

A6W jest DLA PROFESJONALNYCH KULTURYSTOW, dzieci. Wykonujac caly cykl bez odpowiedniego przygotowania fizycznego i instuktazu, ryzykujecie powazna kontuzje miesni plecow, a nawet kregoslupa. Nadto niepoprawnie wykonanie cwiczen nie da wystarczajacych efektow. Jak juz musicie, poradzcie sie kogos, kto sie na tym zna. I powodzenia, wykonaie calosci to nie lada wyczyn dla amatorow :).

27.06.2012 14:03
SKRZYP3X
10
odpowiedz
SKRZYP3X
7
Legionista

@The Wanderer
Bez przesady. Nie jest to takie trudne. Wystarczy mieć jako takie pojęcie na temat ćwiczeń. Jest po prostu bardzo czasochłonne w późniejszych fazach.

27.06.2012 14:41
11
odpowiedz
Zenedon
51
Senator

Dlaczego w A6W nie ma ćwiczeń na mięśnie skośne?

27.06.2012 14:50
12
odpowiedz
zanonimizowany641653
43
Generał

Jak już ktoś odkopał...

Ćwiczyłem równo 14 dni. Najgorsze jest to, że podczas ćwiczeń dosłownie cały "chrupałem", a kręgosłup nie wytrzymywał na płaskiej powierzchni. Nie tyle zmęczenie i znużenie, co niewygoda zniechęciła mnie do dalszej pracy nad mięśniami.

27.06.2012 14:52
Garret Rendellson
13
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

Czytałem, że a6w jest słaba bo nie ma czasu na regenerację mięśni. No i nie dość, że naprawdę ciężka to jescze w cholere czasu zajmuje. Ja wolę zacząć robić ABS

27.06.2012 16:17
14
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

A6W powinno się robić według mnie na choć trochę wyćwiczony brzuch, inaczej jest ciężko skończyć taki trening i łatwo się do niego zrazić.

@Garret Rendellson

Z założenia nie ma, ale gdy czuć przetrenowanie to lepiej zrobić przerwę (dzień albo więcej). Wiadomo, że ćwiczenia przy obolałych mięśniach mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc.

Forum: Razem łatwiej ! A6W ktoś chętny ?