Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Rally Championship 2000 - problem z REG.EXE - czyli jak wyśledzić zmiany rejestru

15.09.2013 21:44
1
ignac8
42
Kerbal

Rally Championship 2000 - problem z REG.EXE - czyli jak wyśledzić zmiany rejestru

Mojego Tate naszła ochota na Rally Championship, posiadamy oryginalną wersje, niestety jego antywirus wykrywa plik REG.EXE jako wirusa. Oczywiście jest to tylko fałszywy alarm, ale niestety, z racji że jest to laptop firmowy nie ma możliwości wyłączenia antywirusa czy dodania go do wyjątków - wszystko po blokowane z góry - więc wszystkie próby obejścia go raczej zakończą się fiaskiem. Ten plik jest uruchamiany przy pierwszym otwarciu gry i później wcale nie jest potrzebny - a więc najprawdopodobniej tworzy odpowiednie wpisy rejestru. I tu własnie mam problem - jak wyśledzić co dokładnie on robi w tym rejestrze, abym mógł to potem wyeksportować ze swojego komputera i zaimportować na jego sprzęt? Dodam także, że zwykłe skopiowanie folderu z grą nie pomaga.

15.09.2013 21:48
2
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

HKCU\Software\[nazwa firmy ktora stworzyla gre]\rally championshop
HKCU\Software\rally championshop
HKLM\Software\[nazwa firmy ktora stworzyla gre]\rally championshop
HKLM\Software\rally championshop

Szukaj wpisu pod podobnymi kluczami

15.09.2013 21:56
3
odpowiedz
ignac8
42
Kerbal

Jakby to było takie proste, to bym sam znalazł :D

Ok mam... Okazuje się, że jeden z wpisów rejestru jest ukryty pod "RC99".

Jakby ktoś kiedyś potrzebował:

spoiler start

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Magnetic Fields]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Magnetic Fields\RC99]
"Source"="C:\\PROGRAM FILES (X86)\\RALLY CHAMPIONSHIP\\"
"Status"=hex:01

spoiler stop

Forum: Rally Championship 2000 - problem z REG.EXE - czyli jak wyśledzić zmiany rejestru