Temat był wałkowany wiele razy, ale nie znalazłem nigdzie satysfakcjonującej mnie wypowiedzi. Mam możliwość wzięcia nowego asus 5770 cucore 1gb, za ok 320zł. Pytanie - na jakich detalach będę mógł komfortowo pograć w wieśka 2? Jak z optymalizacją pod radeony? Jak ze sterownikami(nigdy w życiu nie miałem karty AMD) Czy chieftec CTG-450-80p mi do tego zestawu wystarczy? (dojdzie jeszcze 2gb kość ram)
Bo zastanawiałem sie jeszcze nad gtx 260 core 216, ale skoro w tej cenie mogę mieć nową kartę z dx11..
Na radku 5770 (na win xp z procem Quad 6600 i 2x2GB Ramu) grałem na takich ustawieniach, jak załączone.
Pojęcia nie mam, która wersja sterowników jest zainstalowana - wszystko co potrzebuję, to działa, więc się nie tykam coby nie popsuć :P
Up: Blooma mozesz wlaczyc, to efekt ktory w niewielkim stopniu zmniejsza fps na kartach serii r5xxx.
No właśnie ja mam dwujajowego proca, ale chyba to grafika jest najważniejsza. I kolejna rzecz to Windows 7 z którym wiesiek podobno się nie lubi. Ale jak mówisz ze tak ci działa to dla mnie rewelka
cruiser --> nie wyłączałem bloom-a dla wydajności, tylko mnie wkurza jak się wszystko dookoła świeci jak psu jajca.
mr 45 --> co do proca - nie doradzę Ci. Imho może mieć znaczenie - ale poczytaj w sieci więcej na ten temat. Co do windy też Ci nie pomogę - dopiero planuję przesiadkę na ten system, pewnie przed jesienią bo BF3 wychodzi ;)
Ja w W2 gram na C2D 2,8. 2GB RAM, Radzio 5770 i W7 32bit. W rozdzielczości 1360x768 (akurat tv 32cale), wszystko max oprócz ubercośtam i jest bardzo płynnie. Grafika jest fenomenalna.