Witam!
Mam problem z przypięciem stronki stworzonej na keed.pl do domeny kupionej na ovh.pl otóż na stronie keed.pl zaparkowałem domenę tą którą kupiłem i otrzymałem cztery różne adresy dns:
x1.keed.pl x2.keed.pl x3.keed.pl x4.keed.pl
Wkleiłem je do ovh.pl adresy zostały zaakceptowane (przynajmniej tak pisze) a gdy wchodzę na kupioną domenę (dostałem też hosting 10 mb i wgrałem tam byle co żeby sprawdzić czy dnsy działają) cały czas wyskakuje mi stara stronką ze starymi dnsami tak jak by te nowe wgl nie zostały wgrane. Co jest na rzeczy trzeba coś jeszcze konfigurować oprócz dns ?
Parkowanie domeny może trwać nawet do 48h. Na twoim miejscu bym się po prostu uzbroił w cierpliwość.
Musisz poczekać aż domena zostanie zaparkowana na twoim hostingu. Ten e-mail to tylko potwierdzenie, że OVH już wykonało swoją część roboty.
Super widzę ,że jesteś zorientowany dzięki wielkie, gdybyś znał jeszcze jakiś tani hosting bez reklam z możliwością podpięcia domen. Dużo miejsca nie potrzebuję ,myślę że coś do 30 złotych by się znalazło ? bardzo bym prosił
To zależy czego konkretnie potrzebujesz. Zwykła strona w HTML, czy używasz jakiegoś CGI ze skryptami i bazą danych?
Strona postawiona na wordpressie trochę zdjęć parę podstron nic więcej :P
No to polecam http://webd.pl/konta/mini - nic specjalnego, zwykły prosty serwer za 39zł rocznie. Dodatkowo można u nich zainstalować Wordpress z panelu konta.
Czym taki hosting różni się od darmowego 000Webhosta ?
A co myślisz o http://pdg.pl/index.php?adminpanel=oferta ? trochę taniej ,może i mniej miejsca ale jak już wspominałem nie zależy mi na tym. Możliwość podpięcia wielu domen wiecej kont ftp itd.. jakie opinie na temat tej firmy ?
VicFirth --> przedewszystkim stabilność ,masz pewność ,że nie padnie po miesiącu czy dwóch oraz brak reklam. Np... teraz miałem stronkę na darmowym keed.pl kupiłem domenę wbijam na stronkę a tam crash którego nie mogę naprawić i strona idzie się... :( Jak ktoś potrafi pomóc to zapraszam :
https://www.gry-online.pl/forum/darmowe-domeny-pl-jak-to-dziala/zdbe65b9?N=1 ostatni post ;((
[10] Jeżeli patrzeć na specyfikację to ma nieograniczony transfer (co jest niewątpliwym plusem). Nie korzystałem jednak nigdy z tego hostingu, więc nic więcej ci nie mogę doradzić.
Ten w webd.pl natomiast jest sprawdzony przeze mnie osobiście i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów.
Ok pomyślę jeszcze nad hostingiem ,a parzyłeś może na mój problem związany z keed.pl ?
Na darmowym 000webhost masz praktycznie wszystko to samo co na webd.pl z tym że interfejs jest po angielsku. Ze stabilnością nigdy nie miałem żadnych problemów, nie wiem też o jakich reklamach mówisz, na moich stronach nie wyświetlają się żadne bannery i tego typu rzeczy. Płacić za hosting kilku prywatnych stronek ? Nonsens :P
5 adresów e-mail
5 sub-domen
2 bazy MySQL
100GB transferu miesięcznie
Dwa razy więcej i do tego za darmo
Wyczuwam jakąś reklamę ,ale niech będzie nic nie tracę na pewno zaraz przetestuje wpomnianą przez Ciebie firmę i mam nadzieję ,że się nie zawiodę :) a mam pytanie jeszcze czy oferują oni parkowanie domen ?
Oczywiście, i to nie jednej. Na jednym koncie możesz mieć kilka domen podpiętych pod różne serwery FTP, z osobnymi bazami MySQL itp. Masz też instalatory takich usług jak Joomla, WordPress, phpBB, myBB itp.
Jakbyś miał jakieś pytania pisz na GG 10662619