Cześć,
Jakie tytuły polecacie dla dziewczyny którą kręci bardziej przygodowa część gry chociaż dobrym RPG tez nie pogardzi. Do tej pory rozegrała : TES ( wszystkie części ) , Tomb Raider ( 2 ostatnie ), wszystkie czesci Assassins Creed. Kierowałbym się czymś związanym z magią, zagadkami w grze, eksplorowaniem. Z doświadczenia wiem, że im mniej broni palnych i strzelania tym lepiej . Z moich propozycji znalazłem : Dragon Age, Assassin's Creed Origins ( niedługo ) . Dzieki za pomoc :D
Oj tak, polecam Dragon Age. Ale niech najpierw odpali Origins, ta część była najlepsza, a jak zacznie od późniejszych to już do pierwszej nie wróci :)
Poza tym są jeszcze wiedźminy.
Jeśli jeszcze jakimś cudem nie grałaś to polecam ci (co nie będzie żadnym zaskoczeniem) Wiedźmina 3. Magia jest, eksploracja też, strzelania nie ma. Lepiej nie mogłaś trafić.
Ja polecam Fable Anniversary, które jest remakiem gry Fable. Gra ma ciekawą historię, ładną grafikę i dodatkowo jest masa magii i walki.
Ewentualnie ze starszych gier dość ciekawą pozycją może też być Prince of Persia z 2008r (coś pokroju Assassin's Creed).
A jeżeli chodzi o dobrą przygodówkę to niewątpliwie polecić mogę m.in.: Life is Strange, The Wolf Amoung Us i The Walking Dead