Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przygodówki/rpg dla dziewczyny

29.08.2017 16:33
1
Salvien
9
Legionista

Przygodówki/rpg dla dziewczyny

Cześć,
Jakie tytuły polecacie dla dziewczyny którą kręci bardziej przygodowa część gry chociaż dobrym RPG tez nie pogardzi. Do tej pory rozegrała : TES ( wszystkie części ) , Tomb Raider ( 2 ostatnie ), wszystkie czesci Assassins Creed. Kierowałbym się czymś związanym z magią, zagadkami w grze, eksplorowaniem. Z doświadczenia wiem, że im mniej broni palnych i strzelania tym lepiej . Z moich propozycji znalazłem : Dragon Age, Assassin's Creed Origins ( niedługo ) . Dzieki za pomoc :D

29.08.2017 16:38
Dede0601
2
odpowiedz
Dede0601
55
Generał

Oj tak, polecam Dragon Age. Ale niech najpierw odpali Origins, ta część była najlepsza, a jak zacznie od późniejszych to już do pierwszej nie wróci :)
Poza tym są jeszcze wiedźminy.

29.08.2017 17:20
3
odpowiedz
zanonimizowany932226
101
Senator

Jeśli jeszcze jakimś cudem nie grałaś to polecam ci (co nie będzie żadnym zaskoczeniem) Wiedźmina 3. Magia jest, eksploracja też, strzelania nie ma. Lepiej nie mogłaś trafić.

29.08.2017 19:41
4
odpowiedz
zanonimizowany1237235
2
Legionista

Ja polecam Fable Anniversary, które jest remakiem gry Fable. Gra ma ciekawą historię, ładną grafikę i dodatkowo jest masa magii i walki.
Ewentualnie ze starszych gier dość ciekawą pozycją może też być Prince of Persia z 2008r (coś pokroju Assassin's Creed).

A jeżeli chodzi o dobrą przygodówkę to niewątpliwie polecić mogę m.in.: Life is Strange, The Wolf Amoung Us i The Walking Dead

30.08.2017 03:43
5
odpowiedz
Salvien
9
Legionista

Zapomnialem dopisac, Wiedzmin ( wszystkie czesci ) tez zrobione :D

Forum: Przygodówki/rpg dla dziewczyny