Bo sie wlaasnie zastanawiam czy nie zainstalowac sobie win 8.1. Jakie sa plusy i minusy update'u ?
Ja nie wiem. Słyszałem że ósemka to gó**o więc trzymam się na Windows 7.
To są przecież głównie drobne zmiany wizualne, głównie dla tych, co przeszkadzał im brak przycisku Start. Ja tego nie rozumiem, osobiście nie potrzebuję zmian. Poczekam, aż Windows 8.1 "wejdzie" do ogólnego obiegu. :)
Owszem zainstalowałem i jestem miło zaskoczony bo jak na wersje przedpremierową działa stabilnie.
Ja czekam aż Windows 8.1 będzie w pełnej, stabilnej wersji w Windows Update. Na razie nie ma po co instalować.
Długo potrwa zanim przejdę na Windowsa 8 - na Windowsa 7 przeszedłem dopiero w tym roku bo jednak niektóre gry tego wymagały. Niech dojrzewa ten Windows 8 w spokoju na półeczce i niech pięknie kwitnie..
Ja tam nie widzę jakiś specjalnych powodów by przerzucać się na 8.1.
Nie, nie korzystałem jeszcze z dobrodziejstw Windy 8...głównie przez problemy z zaszyfrowaniem systemowej partycji w selfishu..a to już na samym początku zdyskwalifikowało go jako system dla mnie użyteczny. Pozostanę sobie spokojnie na tym, co mam obecnie :)
Nie bo potem musialbym formatowac dysk, jak juz wyjdzie oficjalna wersja, ale czekam na oficjalna premiere
nie - nie przerzuciłem się i nie zamierzam, chyba że kupię nowego laptopa za parę lat i już będzie skażony windowsem 8
Na razie nie. Nie mam zamiaru być beta-testerem. Za jakiś czas pewnie zainstaluję, jeśli nadal będzie darmową nakładką na 8.
@I3dfxI
Jak przygotujesz wcześniej partycję (dysk nie może być czysty ze sklepu tylko popartycjonowany przed instalacją), to można Windows 8 zainstalować w całości na jednej i wtedy działa jak starsze systemy.
Kazioo - tylko jak odpalam windę na zaszyfrowanej partycji przez truecrypt, to system nie wstaje po prostu.Nie mam problemu z jego instalacją a późniejszym uruchomieniem:)
Ja tam trzymam się 7, ale wydaje mi się, że gdy wyjdzie 8.1 to będą przenosiny. W podstawowej 8 strasznie brakuje mi normalnego menu Start.