Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przelew PayPal-Payu

06.06.2015 16:32
1
CGamer
15
Pretorianin

Przelew PayPal-Payu

Mam kilka zł na PayPal i chciałem kupić kilka gier na Allegro, ale chyba się nie da. Mogę tylko płacić poza Allegro, a to może być różnie. Pytanie, czy Payu to jest polski odpowiednik PayPalu i czy mogę zrobić przelew z PayPal na Payu.

06.06.2015 16:37
2
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Te dwie firmy nie mają ze sobą nic wspólnego, także obawiam się, że taka operacja jest niemożliwa. Jedyna opcja to przelanie kasy z PayPal z powrotem na swoje konto i dalej wykonanie płatności za zakupy na Allegro szybkim przelewem PayU.

06.06.2015 16:38
3
odpowiedz
meny
61
Pretorianin

http://pl.wikipedia.org/wiki/PayU

http://pl.wikipedia.org/wiki/PayPal

To zupełnie inne platformy. Nie da się między nimi przelać środków bezpośrednio.

06.06.2015 16:40
4
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

Lipa.

Piszą aby dogadać się ze sprzedającym, ale na Allegro chyba nie ma żadnych technicznych możliwości płacenia za pomocą PayPal. Widzę tylko dwie opcje: zaryzykować i wysłać pieniądze sprzedającemu, który opłatę potraktuje jako datek i nie wyśle towaru lub poproszenie sprzedającego o wystawienie produktu na ebay.

06.06.2015 17:04
5
odpowiedz
meny
61
Pretorianin

Z PayPala można cofnąć wpłatę w przypadku nie wywiązania się sprzedającego.

Jak kiedyś kupiłem skiny do cs go, wysłałem kasę. Oczywiście skinów nie otrzymałem. Złożyłem o cofnięcie wpłaty z tytułu "ze sprzedający nie wysłał przedmiotu" trwało to około 14 dni. Ale PayPal wpłatę mi zwrócił. Jak sprzedający na allegro ma dużo pozytywów to zaryzykuj. Jeżeli nie, to daj sobie luz

06.06.2015 17:08
6
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

To okazjonalny sprzedawca:) 5 pozytywnych opinii.

[5] Wysłałeś kasę na boku? A skąd PayPal wie, że chodziło o kupno przedmiotu?

06.06.2015 17:32
7
odpowiedz
Haszon
136
Senator

Z PayPala można cofnąć wpłatę w przypadku nie wywiązania się sprzedającego

Można cofnąć w każdym przypadku. Sprzedawcy na eBayu skarżą się często, że zostają i bez towaru i bez pieniędzy, bo cwaniak kupił produkt, a potem odzyskał pieniądze.

06.06.2015 19:48
8
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

Ale jaki ma związek wysłanie pieniędzy a kupno dla PayPal?

09.06.2015 17:47
9
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

Czy to jest tak, że każdą wpłatę mogę cofnąć od tak i sprzedający nic nie może zrobić?

Słyszałem o przekrętach, że ludzie po otrzymaniu towaru cofają pieniądze, ale ja nie chce tego robić i chyba już rozwiązana ten problem.

Żeby nie było tak, że sprzedawca mnie oszuka, ja wyślę pieniądze on nie wyśle towaru. Albo jeszcze gorzej, że wyśle towar, ja wyślę pieniądze i wtedy...

Forum: Przelew PayPal-Payu