Siema chce wymienić swój stary procek 2 rdzeniowy na coś nowego. Chciałbym pograć w najnowsze tytuły. Zasilacz Deus M1 650W
Karta graf. GT 630 :D wymianiam na GTX 560 Ti Boost lub na GTX 660
2 Ramu
płyta główna AsRock960GC-GS FX
Czy procesory z 6 rdzeniami czy też z 8 opłaca się kupować do gier. Proszę pytać o co chcecie. Mile widziane w odpowiedziach wymienienie kilku procków opisanie dlaczego i podanie z nich jednego Faworyta ( w danej Odpowiedzi) Z góry dzięki za fatygę :*
Też tak słyszałem i że te rdzenie co nie sa potrzebne tak jak by się marnują. Wiec jakie propozycje ? ?
Nie patrz na rdzenie, tylko na testy w 3d markach. Z tego co wiem, nowe procesory AMD średnio nadają się do gier. Alternatywą jest Intel i5 albo i7, ale ten ostatni to koszt 1000 zł.
np. bf4 wykorzystuje wszystkie cztery bloki po dwa rdzenie czyli "osiem rdzeni" w fx-8320
alien75--> BF4 wykorzystuje wszystkie sześć rdzeni oraz sześć wątków HT w procesorze i7 3930k. Jednym słowem, są już gry, które wykorzystują wszystkie dostępne rdzenie.
uu aha czyli jaki procek by był najodpowiedniejszy Fx 8320, FX 8350 czy wystarczył by FX 6300 6350? A i Dokładnie napisałem że to ma być procesor od AMD a nie od intela
A tam po za tym FX 8350 jest 2x lepszy od intela i5 3570K potwierdza to ten filmik
[link]
To ile rdzeni opłaca się kupić ?
No to jaki procesor polecasz do gier ??
Oczywiście od AMD bo mam wejście AM3+
gienu [ gry online level: 0 - Legionista ]
No to jaki procesor polecasz do gier ??
FX-y nie nadają się do gier, a Phenomy II są już lekko przestarzałe. AMD po prostu olało ten segment rynkowy i woli się skupiać na procesorach do innego przeznaczenia. Obecnie jedyne opłacalne rozwiązanie to przejście na Intela. Musiałbyś wtedy uzbierać dodatkowo ~200zł na nową płytę główną, ale przynajmniej byś miał jako taki sprzęt do grania.
a Duża różnica jest pomiędzy tymi dwoma modelami w FPS w wydajnych grach ?
jeśli cię stać to kup fx-8320 lub 50 i wątek zamykaj
np.
http://allegro.pl/listing/listing.php?department=wszystkie+dzia%C5%82y&order=p&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=AMD+X8+FX-8320
[15] Nie wprowadzaj go w błąd. Jego płyta główna obsługuje procesory max. 95W, a ty podajesz mu modele, które pobierają 125W i wtedy nawet tego komputera nie odpali.
fx 8320 i 8350 nie są takie złe do gier a tym bardziej,że masz już do nich płytę.
tutaj masz porównanie
http://youtu.be/xGBebNoy32E?t=50s
A Pier.. Tydzień temu Tata wymienił mi spaloną płytę główną na nową tą co jest w opisie mojego kompa. Za ile mógłbym ja odsprzedać, a czy dało by się ją zwrócić lub wymienić na inna ?
nowe po 160zl chodzą
A zamawiał przez neta? Jak tak to masz raczej 10 dni na zwrot
czy dało by się ją zwrócić lub wymienić na inna ?
To już zapytaj się w sklepie, w którym była kupowana. Skoro jest nowa, to może za nią dostaniesz ~150zł.
nowe płyty ale na procesor od Intela po 160zł a za ile mógłbym sprzedać moją "nówke sztuke" i czy musiał bym coś wymieniać z kompa żeby podeszły moje bebechy do płyty pod intela ?
Jeśli nie zamierzasz kręcić to weź płytę z chipsetem b85, h81m. Każda będzie dobra, więc płytę wybieraj pod względem pasujących Ci posiadanych złącz.