Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z Saturasem

01.11.2013 13:03
1
Crag i Hack
21
Centurion

Problem z Saturasem

Witam!
Gram w Gothic 2 Noc kruka. Przeszedłem inicjację i jestem w wodnym kręgu. Otrzymałem również list polecający do Saturasa. Idę przez portal i trafiam niedaleko karczmy Onara. Od niego wyciągam klucz do portalu i dostaje się do tej świątyni. Idę do Saturasa, a on się wydziera. Nie mogę mu nic powiedzieć o liście polecającym. Mogę mu tylko powiedzieć: "Nie mam pojęcia", a on wtedy się obraża. Dostaję od niego questa żeby pogadać z Riodrianem. Gadam nim potem gadam z Nefariusem, ale on mi nie każe szukać tych ornamentów. A Merdarion nie chce mi dać klucza do komnaty z portalem. Co robię nie tak? Już dwa razy byłem W Jarkendarze i nie było tego problemu. Co robię źle? Chodzi, że powinienem tam pójść na piechotę, zamiast portalami, czy najpierw znaleźć ornamenty i potem gadać z Saturasem?
Proszę o pomoc

01.11.2013 13:21
Wismerin
2
odpowiedz
Wismerin
97
Generał

Wykonałeś quest z znikającymi ludźmi? Z tego co pamiętam trzeba było go zrobić.

Aha i nie jestem pewien ale musisz iść z Laresem do magów.

01.11.2013 13:33
3
odpowiedz
Crag i Hack
21
Centurion

"Znikających ludzi" wykonałem ;) Inaczej nie mógłbym się dostać do wodnego kregu. Ok to spóbuję pójść z Laresem. Może pomoże

01.11.2013 16:55
4
odpowiedz
Crag i Hack
21
Centurion

Niestety z Laresem nie da się pójść -,-

12.08.2014 22:36
5
odpowiedz
Jelen-
10
Legionista

Z tego co wiem, jeżeli nie poszło sięz laresem do magów wody, tylko gdziekolwiek "idzniej", to opcja zaniesienia z nim ornamentu do magów wody przepada, co jest równoznaczne z niemożliwością rozpoczęcia questu związanego z otworzeniem portalu. Czytałem, że jeżeli użyje się "marvin mode", wcieli się w laresa i odzyska się fragment ornamentu, można oddać ten fragment nefariusowi i ukończyć quest "portal", niezbędny do oddania listu. Sprawdziłem i u mnie to rozwiązało problem. Niestety, nie znam innego sposobu rozwiązania problemu, ale jestem zdania, że nie ma nic złego w naprawieniu błędów gry za pomocą cheat'ów.
PS. Jeżeli przemieniasz się w jakieś zwierze, automatycznie zakładana jest najlepsza dostępna broń. problem w tym, że statystyki władania bronią się nie zmieniają. Jeżeli zamieniamy się w bestię, posiadając broń, która zapewnia premię do statystyk, odmieniamy się w człowieka, mając założoną broń z premią i nie zmienione statystyki. Zatem zdjęcie broni wiąże się z trwałą utratą umiejętności i odwrotnie, jeżeli mamy np. Sługę burzy/wiatru, broń z karą do umiejętności dostaniemy trwały bonus. Oczywiście coś takiego jest równie żałosne, jak łykanie mikstur z trwałą premią, będąc dziobanym przez świerwojady :p

Forum: Problem z Saturasem