Witam
Mam problem z zainstalowaniem sterowników do Microsoft UAA dla High Definition Audio.W menadżerze urządzeń
jest zółty znak z wykrzyknikiem.(dołączam screena z menadżera urządzeń).Dodam że mam windowsa XP
Dziwny błąd, wygląda jakby był jakiś konflikt sprzętowy w systemie. Możesz spróbować coś takiego:
1. Wejdź do BIOSu.
2. Wyłącz zintegrowaną kartę dźwiękową.
3. Uruchom Windows, oczywiście karta dźwiękowa nie będzie dostępna.
4. Wejdź do BIOSu i włącz kartę dźwiękową.
5. Windows powinien ją wykryć, a być może nie będzie żadnego konfliktu sprzętowego.
Jeśli masz jakieś karty PCI czy PCI-E możesz spróbować je wyjąć, albo zamieć sloty. Wówczas BIOS na nowo przydzieli im zasoby.
Zapomniałbym, jeśli masz podkręcony procesor, to ustaw standardowe zegary, bo OC może też powodować takie błędy.
Próbowałem tego rozwiązania w biosie i nic(nawet ten trójkącik zółty nie znika)\
nie podkręcałem procka i nie mam karty pci/-e
1. Wywal sterowniki od karty dźwiękowej (jeśli są zainstalowane). Restart komputera.
2. Zainstaluj poprawkę UAA (szukaj kb888111). Restart komputera.
3. Zainstaluj sterowniki od karty dźwiękowej. Restart komputera.
ok,ale podczas uruchamiania instalatora hotfix'a pojawia się komunikat(screen obok). Co robić?
To jest straszna durnota. Kiedyś z tym pół dnia walczyłem i nie pamietam jak rozwiązałem.
Nie było tak, że zaistalowałeś windowsa, wrzuciłeś update do SP3 a potem dopiero sterowniki do karty?
Niedawno sam miałem z tym problem więc napisze Ci co mi pomogło :)
pierwsze co to dajesz uruchom i wpisujesz "regedit"
Hotkey_local_machine->system->Control->Windows
znajdujesz CSDVersion klikasz 2 razy i zmieniasz 300 na 200
reset kompa
następnie prawym na "mój komputer" i właściwości->sprzęt-> menadżer urządzeń
w menadżerze rozwijasz "urządzenia systemowe"
na liście znajdź sterowniki magistrali Microsoft UAA dla High definition Audio"
prawym i odinstaluj
reset
teraz odpalasz łatkę kb888111xpsp2
po jej instalacji instalujesz już normalne sterowniki Audio
Następnie jeszcze raz wchodzisz w uruchom... tylko ze tym razem z powrotem z 200 ustawiasz 300.
reset
U mnie zadziałało daj znać jak u ciebie :)
Który /Control/ nacisnąć bo jest control set 001 i control set 002(screen)