Witam, ostatnio mam problem z moim komputerem. Trzy dni temu po włączeniu Counter Strike'a po 10 minutach grania fpsy ze 100 spadły do około 20 (zawsze miałem około 100 fpsów) a po kolejnych 5 minutach komputer mi scrashował i musiałem zresetować komputer bo nic się nie dało zrobić. Z początku myślałem że to może wina csa ale przetestowałem to na innym grach i było to samo. Czyli po 10 minutach drastyczny spadek fpsów i crash komputera. Jeśli chodzi o np. przeglądanie internetu to wszystko działa normalnie tylko w grach takie coś się dzieje. Nie wiem co mam zrobić i bardzo prosiłbym o pomoc.
Z góry dziękuję
Zapewne masz zasyfiony i zaplugawiony komputer, którego to nie chciało Ci się rozebrać na czynniki pierwsze w celu gruntownego czyszczenia. Nagromadzony w środku kurz i inne znieczyszczenia uniemożliwiają poprawne działanie układu chłodzenia w wyniku czego po kilku minutach grania komputer przegrzewa się co skutkuje najpierw spadkiem klatek a w dalszej kolejności crashem lub nawet pojawieniem się ekranu śmierci koloru niebieskiego. Czynnikiem sprzyjającym występowaniu takiego stanu rzeczy jest obecna pora roku i charakteryzujące ją temperatury powietrza.