Witam, jestem nowy na forum. Mam problem z grą Road to Fame, który polega na tym, że biały ekran jest wyświetlany, jednak HUD jest widoczny. Problem opisuje obraz w załączniku. Jaka może być tego przyczyna? Pomóźcie mi! Yoroshiku! :3
Ps. Posiadam najnowszą wersję sterowników do karty graficznej Intel Graphics HD 3000 i system Windows 7 x64. :3
Miałem ten sam problem. Nie pomagały instalacje sterowników, zmiana karty graficznej ani żadne kombinacje typu ustawienia zgodności czy instalacja Windowsa innego niż XP (na którym gra działała). Spędziłem nad tym kilka długich wieczorów.
Dzisiaj po kilkuletniej przerwie zachciało mi się w to grać więc zainstalowałem grę ponownie z nadzieją, że coś wymyślę, tym razem na Windows 10 64 bit i pobawiłem się trochę ustawieniami i mamy rozwiązanie wbrew pozorom banalnie proste.
Jedyne co robimy to wchodzimy w opcje gry i zmieniamy "jakość grafiki" na "niska".
I tyle, gra działa jak powinna.
Okazało się, że trzeba zmienić zgodność aplikacji na Windows XP, w przeciwnym razie gra nie będzie odblokowywała nowych tras