Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z bugiem w S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky

13.06.2012 14:44
3dD1e
1
3dD1e
173
Zuo market
Image

Problem z bugiem w S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky

Jak w temacie, mam problem. Jak widać na obrazku (jeśli obrazek w ogóle jest widoczny) wyskakuje mi taki oto komunikat. Pojawia się za każdym razem gdy próbuję dostać się na wysypisko, nie ważne czy pieszo czy z przewodnikiem. Kilka dni temu raz się pokazało, ale do dziś nie było powtórki. Gra nie jest z CDA, kupiłem ją kilka miesięcy temu a zainstalowałem około tygodnia temu.
Mój sprzęt, chociaż wątpię by to było pomocne: Win7, grafika NVIDIA GeForce 9800 GT, procesory Intel Pentium Dual CPU E2180 2:00GHz x2. Po instalacji nie wgrywałem żadnych patchy, ponieważ te kilka miechów temu nie dało się po tym odpalić gry. Patcha spróbuję zainstalować, jeśli nie będzie innej możliwości.

13.06.2012 15:12
2
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

Wklej loga. Powinien być w folderze z sejwami. Ale przede wszystkim zainstaluj patche. Bez nich się grać nie da, mi też się gra sypała, ale bardziej pod koniec.

13.06.2012 16:17
grish_em_all
3
odpowiedz
grish_em_all
250
Grish

Ściągnij i zainstaluj patcha 1.5.10, żadnych większych problemów z nim nie ma. Raz kiedyś AI się zwiesi i stalkerzy np. kręcą się w kółko zamiast iść w jedną stronę, ale nie licząc tego nic złego się nie dzieje.

13.06.2012 20:37
3dD1e
4
odpowiedz
3dD1e
173
Zuo market
Image

Zainstalowanie patcha pomogło z wysypiskiem, ale jakiś czas później wystąpił podobny błąd. Myślę, że to nie zależy od liczby zainstalowanych łatek. Czy przypadkiem z tym silnikiem graficznym nie ma problemów takich jak mój?

ed. później dowiem się, czy teraz jest tak samo jak z wysypiskiem. Możliwe, że tak jak za pierwszym razem to jednorazowa wpadka.

15.06.2012 14:30
3dD1e
5
odpowiedz
3dD1e
173
Zuo market

Cześć, teraz mam inny problem, ale nie z błędami. Nadal zdarza się ten bug, o którym pisałem wcześniej, ale z tym już nic raczej nie zrobię. Chodzi mi o konkretny moment w czerwonym lesie. Jeszcze nie doszedłem do tego questa, ale poszedłem do bazy renegatów w tunelu i znalazłem kompas (artefakt). Jest tam jednak niższy poziom. Sporo tam anomalii i jeden artefakt. Wiele razy tam właziłem, ale nie dało się wyjść. Jest możliwość wydostania się z tej dziury?

[6] Jedyna drabina jaką tam widziałem to ta, po której tam wlazłem. W dodatku nie da się do niej doskoczyć, bo te mendy cały czas zabierają beczki, na których mógłbym stanąć wyżej. W jednym korytarzu jest tunel prowadzący pod górę, ale dziura, przez którą można by przejść jest zablokowana i w żaden sposób nie mogłem tej blokady rozwalić. Drzwi pozamykane. Nie widzę tam innej drogi ucieczki.

edit. To ciekawe. Problem sam się rozwiązał kiedy tylko podniosłem granatnik. Te anomalie zniknęły a blokada w ścianie zniknęła.

15.06.2012 14:32
6
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

^ Tak. Tam gdzieś jest drabina, deski się rozwalało czy skrzynie. Nie pamiętam. Poszukaj dobrze w jednym z bocznych korytarzy.

Forum: Problem z bugiem w S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky