Jak w temacie, mam problem. Jak widać na obrazku (jeśli obrazek w ogóle jest widoczny) wyskakuje mi taki oto komunikat. Pojawia się za każdym razem gdy próbuję dostać się na wysypisko, nie ważne czy pieszo czy z przewodnikiem. Kilka dni temu raz się pokazało, ale do dziś nie było powtórki. Gra nie jest z CDA, kupiłem ją kilka miesięcy temu a zainstalowałem około tygodnia temu.
Mój sprzęt, chociaż wątpię by to było pomocne: Win7, grafika NVIDIA GeForce 9800 GT, procesory Intel Pentium Dual CPU E2180 2:00GHz x2. Po instalacji nie wgrywałem żadnych patchy, ponieważ te kilka miechów temu nie dało się po tym odpalić gry. Patcha spróbuję zainstalować, jeśli nie będzie innej możliwości.
Wklej loga. Powinien być w folderze z sejwami. Ale przede wszystkim zainstaluj patche. Bez nich się grać nie da, mi też się gra sypała, ale bardziej pod koniec.
Ściągnij i zainstaluj patcha 1.5.10, żadnych większych problemów z nim nie ma. Raz kiedyś AI się zwiesi i stalkerzy np. kręcą się w kółko zamiast iść w jedną stronę, ale nie licząc tego nic złego się nie dzieje.
Zainstalowanie patcha pomogło z wysypiskiem, ale jakiś czas później wystąpił podobny błąd. Myślę, że to nie zależy od liczby zainstalowanych łatek. Czy przypadkiem z tym silnikiem graficznym nie ma problemów takich jak mój?
ed. później dowiem się, czy teraz jest tak samo jak z wysypiskiem. Możliwe, że tak jak za pierwszym razem to jednorazowa wpadka.
Cześć, teraz mam inny problem, ale nie z błędami. Nadal zdarza się ten bug, o którym pisałem wcześniej, ale z tym już nic raczej nie zrobię. Chodzi mi o konkretny moment w czerwonym lesie. Jeszcze nie doszedłem do tego questa, ale poszedłem do bazy renegatów w tunelu i znalazłem kompas (artefakt). Jest tam jednak niższy poziom. Sporo tam anomalii i jeden artefakt. Wiele razy tam właziłem, ale nie dało się wyjść. Jest możliwość wydostania się z tej dziury?
[6] Jedyna drabina jaką tam widziałem to ta, po której tam wlazłem. W dodatku nie da się do niej doskoczyć, bo te mendy cały czas zabierają beczki, na których mógłbym stanąć wyżej. W jednym korytarzu jest tunel prowadzący pod górę, ale dziura, przez którą można by przejść jest zablokowana i w żaden sposób nie mogłem tej blokady rozwalić. Drzwi pozamykane. Nie widzę tam innej drogi ucieczki.
edit. To ciekawe. Problem sam się rozwiązał kiedy tylko podniosłem granatnik. Te anomalie zniknęły a blokada w ścianie zniknęła.
^ Tak. Tam gdzieś jest drabina, deski się rozwalało czy skrzynie. Nie pamiętam. Poszukaj dobrze w jednym z bocznych korytarzy.